Šport > Nogomet
28 ogledov

Suárez namerno zašel v težave

luis suarez lionel messi EPA
Urugvajski napadalec Luis Suárez je posredno priznal, da si je v zaključku ligaške tekme s Sevillo namerno pridelal rumeni karton.

Barcelona je v 11. krogu španske La Lige zabeležila pomembno zmago proti Sevilli (2:1) in na lestvici zadržala dve točki zaostanka za večnimi rivali iz Madrida.

Katalonci so se na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán znašli v zaostanku v 15. minuti, ko je bil po podaji Pabla Sarabie natanečn Vitolo. Lionel Messi, ki je dosegel 500. gol v dresu Barcelone, je v 43. minuti poskrbel za izenačenje, Luis Suárez pa je po dobri uri igre poskrbel za zmago aktualnega prvaka.

Pretiraval z razlogom?

Urugvajski reprezentant je v 88. minuti prejel rumeni karton, zaradi katerega bo morali izpustiti naslednjo ligaško tekmo z Malago. Toda Suárez nad odločitvijo glavnega sodnika Santiaga Jamieja Latreja ni bil pretirano razočaran, saj si je z bržkone namernim pretiravanjem zagotovil, da bo lahko igral na prihajajočih tekmah z Real Sociedadom in Real Madridom.

Suárez je imel pred tekmo s Sevillo na računu štiri rumene kartone, zato mu je grozila velika nevarnost, da bi bil kaznovan ravno za prvi ligaški El Clásico letošnje sezone, ki bo na sporedu v začetku decembra na Camp Nouu.

Tekma bo imela velik vpliv na nadaljevanje prvenstva, saj ima Real Madrid trenutno le dve točki prednosti pred Barcelono, ki bi z zmago lahko prehitela večnega tekmeca. Galaktiki bodo pred tem doma gostili Sporting Gijon, Katalonci pa bodo obiskali Real Sociedad.

Taktična poteza

Suárez je v 88. minuti tekme s Sevillo vehementno protestiral nad sodniško odločitvijo. Čeprav je imela Barça na voljo prosti strel, je Urugvajec zahteval drugi rumeni karton za Daniela Carrica. Po tekmi je med vrsticami priznal, da je šlo za taktično in ne čustveno reakcijo. 

''Rumeni karton je dejansko dobra stvar. Pred tekmama z Real Sociedadom in Real Madridom začenjam z ničle,'' je priznal 29-letni napadalec.

Kazen je pet minut pred tem dobil tudi Messi, ki je po prekršku domače ekipe izgubil svoj čevelj in obsedel na tleh. Delivec pravice je presodil, da napadalec preveč zavlačuje, zato mu je pokazal rumeni karton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.