Šport > Košarka
306 ogledov

Dončić prejel vse možne glasove

luka dončić Twitter/Liga Endesa
Slovenec Luka Dončić je s strani španske košarkarske lige ACB dobil priznanje za najboljšega mladega košarkarja. Zvezdnik Real Madrida je prejel vse možne točke (100).

Nov dan, novo priznanje za Luko Dončića! Vsestranski slovenski košarkar je bil soglasno izbran za najboljšega mladega igralca španskega prvenstva (ACB Best Young Player Trophy).

Dončiću je podobno čast pred tednom dni izkazala tudi Evroliga, kjer so ga sodelujoči soglasno proglasili za vzhajajočo zvezdo evropske košarke v sezoni 2016/2017.

Slovenski košarkar, ki se z Real Madridom pripravlja na nastop na zaključnem turnirju Final Four v Istanbulu, je v domačem prvenstvu v povprečju dosegal 7,8 točke, 4,3 skoka, 3,1 podaje, 0,7 ukradene žoge in 0,4 blokade.

Iz igre je metal 46-odstotno (59-odstoten za dve točki, 32-odstoten za tri), izza črte za proste mete pa je bil 79-odstoten. Njegov statistični indeks znaša 12,6.

Bravo, Luka Dončić!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.