Šport > Nogomet
13 ogledov

Olimpija bo mirna le pod enim pogojem

luka elsner Youtube
Nogometaše najmočnejše slovenske lige pred zimskim premorom čakajo tekme 21. kroga Prve Lige TS.

Pogled na prvenstveno lestvico napoveduje napeto nadaljevanje slovenske nogometne lige, saj ima Maribor le točko prednosti pred aktualnimi prvaki iz Ljubljane.

Olimpija se bo na zadnji tekmi pred zimskim premorom pomerila s Krškim, vijoličaste pa čaka zahtevno gostovanje v Domžalah. Nekdanja ekipa Luke Elsnerja na prvenstveni lestvici zaseda visoko tretje mesto, vendar v zadnjih tednih ni prikazala najboljše igre, saj je izgubila z Radomljami (0:2) in remizirala s Krškim (0:0). Prav Krčani, trenutno osma ekipa domačega prvenstva, se bodo v nedeljo v Stožicah udarili z Olimpijo.

''Če potegnem črto pod nedeljsko tekmo z Radomljami, lahko izrazim zadovoljstvo nad izkazano tekmovalnostjo celotnega moštva in končne zmage, ki je bila plod dobre organiziranosti v fazi obrambe in odličnega izvajanja prekinitev. To je eden od elementov igre, ki nam je pred časom povzročal kar nekaj težav. Toda najpomembneje je, da smo uspeli doseči še tretjo zmago zapored,'' se je prejšnji krog ozrl Elsner in dodal: ''Dejstvo je, da smo do končnega uspeha v Domžalah želeli priti z dobro in povezano igre od prve do zadnje minute. Toda na eni strani smo bili v določenih trenutkih tehnično šibki, na drugi pa nam objektivno gledano skromna travnata površina ni dovoljevala izvedbe natančnih podaj in ostalih stvari, ki smo si jih zamislili pred začetkom tekme. Zagotovo je rezultat v tem trenutku najpomembnejši, in v luči tega menim, da smo svoje delo opravili zelo dobro.''

Olimpija si je pred zasluženim počitkom zadala še eno nalogo, tj. premagati Krško. ''Kar pa brez kančka dvoma ne bo preprosta naloga. Zadnja tekma je vedno najtežja, toda ohraniti moramo to tekmovalnost, energijo in željo do zadnjega sodnikovega žvižga, če se želimo na zimski oddih odpraviti s povsem mirnimi glavami. V vsakem primeru pa želimo na tekmi s Krškim prikazati še dodaten napredek v igri in s tem prisiliti nasprotnika v napake, kar bi nam olajšalo pot do novih treh točk,'' je pogovor za uradno spletno stran slovenskega državnega prvaka zaključil Elsner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.