Magazin
75 ogledov

Luka: "Tudi Jelena je kdaj vprašala za nasvet“

Luka Korenčič POP-TV-2
V zadnji oddaji šova MasterChef se je poslovil igralec Luka Korenčič, ki pravi, da Darku ni zameril, da je med izločitvenim izzivom pomagal Anki.

Pravite, da ste si ne nek način oddahnili, ko ste izpadli. Je bilo tako naporno?
Nisem človek za tekmovanja. Tudi v Impro ligi je bil zame najtežji del tekmovati proti prijateljem, se od njih posloviti …. Iz tega vidika sem si definitivno oddahnil.

Zakaj ste se odločili za nastop v tem šovu?
Ker rad kuham. V Big Brotherja ne bi šel, ker si ves čas zaprt. MasterChef pa je tekmovanje v znanju. To mi je bilo še simpatično.

Za vas je bil usoden croquembouche. Se boste te sladice še kdaj lotili?
Verjetno. Če ti uspejo princeske, potem lahko tudi croquembouche dobro sestaviš. Zlepiti princeske namreč ni tako hudo. To mi je šlo dobro od rok. Čeprav so bile moje princeske nizke, je bil moj croquembouche najvišji.

Dekleti sta imeli s kuhanjem rakovice težave, saj jih je bilo treba ubiti. Kako ste vi gledali na ta izziv?
Tudi meni ni bilo najbolj prijetno. Rakovice od vseh morskih živali izgledajo najbolj "vesoljsko“.  Pa še velike so in ne veš, kje bi jih prijel. Ob njih se mi dvignejo kocine. Jastog mi ne bi predstavljal tako velikega izziva. Z njim sem namreč že delal. Ubil bi ga na drugačen način. Skozi oko bi mu porinil nož, kar je bolj humano kot smrt v vreli vodi.

Ste izziv z rakovico res vzeli z levo roko, kot je rekel Luka Jezeršek?
Tega ne bi rekel. Če sta med petimi kandidati dva favorita, Darko in Lovro, ki sta delala testenine, ki jih jaz zagotovo ne bi tako dobro pripravil kot ona dva, sem se raje osredotočil na drugo jed. To ni bilo enostavno, saj nisem vedel, kaj bi poleg testenin iz rakovice še lahko pripravil. Nato sem se spomnil recepta, ki sem ga nekoč videl. V Masterchefu je težava čas. V trgovini si lahko le dve minuti. Točno moraš vedeti, kaj potrebuješ. Če moraš uporabiti sestavino, s katero nisi pogosto delal in ne veš točno, kaj bi z njo, morda res raje izbereš bolj enostavno jed.

V včerajšnji oddaji je bilo kar nekaj vročih pogovorov. Jelena je Darku očitala, da je preveč pomagal Anki. Se strinjate z Jelenino kritiko?
Na neki način se strinjam, saj gre za tekmovanje. A tudi Jeleni je kdaj kdo pomagal. Tudi ona je kdaj pogledala na balkon in vprašala za nasvet in tudi ona je drugim pomagala, na primer Tomažu delati mafine. Vsi smo vsem pomagali. Tekmovanje se približuje koncu, kljub temu v tem ne vidim težave.

Darku ne zamerite?
Ne, njemu pa sploh ne.

Se Anka res "šlepa"?

Kaj pa vem … Anka ima srečo, kadar jo potrebuje. Tudi jaz sem se verjetno kdaj malo "pošlepal“.

Je bilo med znanimi in ostalimi tekmovalci možno zaznati tekmovalnost?
Niti ne. Med znanimi sta najbolj tekmovalni Jelena in Kamala, ki želita pokazati, kaj znata skuhati. Ostali smo si rekli: 'Dajmo se imeti lepo, saj smo vsi v istem kropu.' Več ali manj smo bili na kupu sami prijazni ljudje. (smeh) Meni je šla ta delitev na znane in neznane takoj na živce. Saj ni pomembno, od kod prihajaš in kaj si. Zdaj je pomembno le to, kaj znaš skuhati.

Kaj bi naredili z denarjem, če bi ga osvojili?
Verjetno bi ga dal nekaj na stran. Morda bi šel na posvet h kirugu ali odprl lokal.

Zakaj radi nosite metuljčke?
Imam samo enega. Zdi se mi, da mojemu stilu oblačenja ustreza bolj kot kravata. Na neki način je uraden, a hkrati manj uraden kot kravata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.