Šport
45 ogledov

"Lukaku ni bil dovolj motiviran"

Kelvin Davis Lukaku Everton Southampton Reuters
Chelsea je Evertonu prodal Romeluja Lukakuja za 35 milijonov evrov. "Ni bil dovolj motiviran, da bi se boril za mesto napadalca," je dejal trener Jose Mourinho.

Romelu Lukaku je postal najdražji nogometaš v zgodovini Evertona, novico o prodaji belgijskega reprezentanta pa je z nejevero verjetno pospremil tudi kakšen navijač Chelseaja. Trener Jose Mourinho po prestopu trdi, da je napadalec zapustil klub, ker mu ni bil pripravljen pokazati, da si mesto pri Londončanih tudi zasluži.

"Ni bil dovolj motiviran, da bi bil prava izbira v napadu za Chelsea. Želel je igrati za klub, a le kot član prve enajsterice. V takšnem klubu je težko komurkoli obljubiti določen položaj. Ker tega nisem storil, je bila njegova želja, da bi sodeloval z nami, v trenutku manjša. Kasneje je prišel na plan Everton s pošteno ponudbo in ker si želimo biti znotraj omejitev finančnega fair playja, smo se odločili za prodajo," je razlog za odhod 21-letnega Belgijca obelodanil portugalski strateg. Modri so v tem prestopnem roku sicer že zapravili 40 milijonov evrov za napadalca Diega Costo, v klub pa se je vrnil tudi ljubljenec občinstva Didier Drogba

Lukaku je sicer prepričan, da je Everton, v minuli sezoni je za karamele igral kot posojen nogometaš, pravi klub za njegov napredek: "Trener Roberto Martínez je imel zelo velik vpliv pri odločitvi. Je nekdo, ki pozna nogomet, veliko se želim naučiti pod njegovim vodstvom. To sem mu zelo hitro tudi povedal, vse ostalo pa je bil dogovor med kluboma in mojim zastopnikom. Zdaj si želim le še na najboljši način pomagati soigralcem."

Star sem 21 let, z dobrim klubom moram igrati na visokem nivoju. Everton je pravi zame. Tu mi navijači zaupajo, lahko pa še napredujem. Vrnil sem se, ker se odlično razumem z igralci in trenerskim štabom, čutim, da sodim sem. S fanti se še nisem srečal, sem se pa z njimi po telefonu veliko pogovarjal v zadnjih dveh mesecih," je še povedal zdaj nekdanji član Chelseaja in Anderlechta.

De Vrij v Laziu

Nov klub si je našel tudi obetavni nizozemski branilec Stefan de Vrij, ki je okrepil italijanski Lazio. Prestop 22-letnega člana nizozemske reprezentance iz rotterdamskega Feyenoorda v italijansko prestolnico je vreden 8,5 milijona evrov, de Vrij pa bo v naslednjih štirih letih zaslužil 5,2 milijona evrov oziroma 1,3 milijona evrov na sezono. De Vrij je doslej zbral 19 nastopov za Oranje, edini zadetek pa je dosegel na svetovnem prvenstvu, ko je ob zmagi s 5:1 zabil tretji gol tulipanov proti Španiji. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.