Šport
24 ogledov

Lukaku odhaja iz Chelseaja

Arsenal - Everton Reuters
Belgijski reprezentant Romelu Lukaku bo za 31 milijonov evrov iz Chelseaja prestopil k Evertonu.

"Čas je za pisanje novega poglavja," je na twitterju začivkal belgijski reprezentant. Ta je v minuli sezoni kot posojen nogometaš Chelseaja že igral za Everton, zdaj pa naj bi za klub iz Liverpoola podpisal petletno pogodbo. Na teden naj bi napadalec zaslužil okoli 95 tisoč evrov, karamele pa bodo Londončanom zanj plačali približno 31 milijonov evrov.

Enaindvajsetletni Lukaku je v minuli sezoni za Everton zabil 16 golov, klub pa je prvenstvo končal na petem mestu in se po petih letih znova uvrstil v evropska tekmovanja. Belgijec je bil član Chelseaja od avgusra 2011, vendar prave priložnosti za dokazovanje ni dobil. Zanj so modri sicer Anderlechtu odšteli skoraj 23 milijonov evrov. V tokratnem prestopnem roku je Jose Mourinho v klub pripeljal že dva napadalca, Diega Costo za 40 milijonov, kot prost igralec pa se je v London vrnil Didier Drogba. Odšla sta Samuel Eto'o in Demba Ba.

Na svetovnem prvenstvu v Braziliji je Lukaku zaigral na štirih tekmah, dosegel pa je en zadetek. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.