Avto
58 ogledov

Naletel na luknjo, poškodoval avto in iztožil mesto za 10 tisoč evrov

Tudi Slovenci bi lahko izbirali najboljšo luknjo na cesti, izbira je velika. (Fo Žurnal24 main
Lastnik ferrarija Anglež Scott Nicholas se je pritožil na sodišče, potem, ko je s svojim športnim avtomobilom na slabo vzdrževani cesti zapeljal v luknjo in poškodoval vozilo. Iztožil je 10 tisoč evrov.

Maja leta 2016 je Scott Nicholas s svojim ferrarijem 458 naletel na luknjo v cesti v mestu Peterborough v Angliji.

"Bilo je temno, ura je bila okoli 22.30, ko sem začutil, da je v moje vozilo nekaj udarilo. Istočasno se je aktivirala bočna zračna blazina na mestu, kjer sedi sopotnik. Malo je manjkalo, da bi se zaletel," pravi 44-letni oče dveh otrok, ki je najprej pomislil, da je v nekaj zadel z vozilom. Ko je izstopil iz vozila, je spoznal, da je bila na asfaltu velika luknja.

Nicholas trdi, da bi se lahko zaradi izgube nadzora nad vozilom zaletel v vozila na nasprotni strani vozišča, na srečo pa se to ni zgodilo. 

Denar v dobrodelne namene

Poleg aktivirne zračne blazine so škodo ocenili na več kot 6.000 evrov. Med drugim je bilo poškodovano desno platišče, ki stane več kot 3.000 evrov. Poleg tega je avtomobil stal tri mesece, ker so čakali nadomestne dele, ki so v Anglijo pripotovali iz Italije. 

Ferrari | Avtor: Facebook Facebook

Zaradi vsega naštetega se je lastnik ferrarija odločil za tožbo. Tožil je mesto Peterborough. Po nekaj mesecih sojenja je sodnik presodil v korist lastnika vozila, mesto pa mu je moralo izplačati več kot 10 tisoč evrov odškodnine.

Nicholas pravi, da ima denarja dovolj, zato bo denar od odškodnine namenil v dobrodelne namene. 

"Med sojenjem so se na vse načine želeli izogniti plačilu škode. Trdili so celo, da se športni avtomobil, kot je ferrari, ne bi smel voziti po javnih cestah," pravi Nicholas.

Tiskovni predstavnik mesta je kot vzrok za plačano kazen in škodo na vozilu na koncu le navedel luknjo na cesti.

Komentarjev 4
  • sprehajalec 22:50 01.april 2017.

    Popi, Anglija je Anglija pri nas so pa "dogovorna sodišča". Predlagam, da jutri vzameš svojo kripo, pa poskusiš, razliko med Anglijo in pri nas.

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 22:19 01.april 2017.

    Leta 20116 - kaj je to prvoaprilska? :)

  • Ferluci 21:15 01.april 2017.

    Uh, sem mislil da že pri nas.. da so ukinili tisto blesarijo o prilagoditvi vožnje 'razmeram na cesti'.