Šport
77 ogledov

Maček slabši kot v Londonu

Boštjan Maček trap Stanko Gruden/STA
Boštjan Maček se je moral zadovoljiti s 15 mest slabšo uvrstitvijo kot pred štirimi leti. Do olimpijskega zlata je znova prišel hrvaški tekmovalec.

Slovenski strelec Boštjan Maček je svoj drugi olimpijski nastop v trapu končal na 22. mestu. Prekmurec je na dvodnevni tekmi v Rio de Janeiru v petih serijah zadel 113 od skupno 125 letečih tarč. Zanj je bil to drugi olimpijski nastop, pred štirimi leti v Londonu je zasedel sedmo mesto in za las zgrešil uvrstitev v veliki finale.

Maček, nosilec dveh bronastih odličij z evropskih prvenstev v Beogradu 2011 in na Pragerskem 2015 ter zlatega leska s sredozemskih iger v Pescari 2009, je na nedeljskih treh serijah zadel 66 glinastih golobov, kar mu je navrglo 26. mesto v konkurenci 33 strelcev. V današnji prvi seriji je zadel 24, v drugi 23 letečih tarč, navkljub kakovostnejšemu nastopu - v nedeljo je v vseh treh serijah zadel po 22 glinastih golobov - pa je preizkušnjo končal v drugi polovici nastopajočih.

"Nastop ni bil tako uspešen kot v Londonu, a moram biti zadovoljen. Dal sem vse od sebe, božja pomoč pa mi ni bila naklonjena in v vsaki seriji mi je zmanjkal po en zadetek. Danes sem malo dvignil ritem, a težko je v teh razmerah narediti dober rezultat. Razmere so povsem drugačne kot aprila," je po tekmi dejal Maček in dodal, da uvrstitev sicer ni podobna londonski, kjer je bil sedmi, vseeno pa si je ta nastop v Braziliji, kjer je nastopilo najboljših 33 tekmovalcev na svetu, zaslužil.

Zadovoljen je bil predvsem z današnjo prvo serijo, ko je zadel 24 od 25 golobov. "Ne glede na to bo treba za vrhunske izide zadeti več. Včeraj res ni bil moj dan," je še pristavil najstarejši v slovenski reprezentanci. Nekaj slabši izid je pripisal tudi poškodbam med sezono. "Sicer pa sezona ni bila dobra, saj sem na treningih streljal precej boljše, kot sem to kazal na tekmah."

Kot pravi, si še želi poskušati in se uvrstiti še na kakšne olimpijske igre: "Puške še ne bom vrgel v koruzo. Vsekakor bom vztrajal, če bo imel moj delodajalec za ta šport še posluh in nikakor ne bo težava tekmovati še štiri leta, saj pri nas starostna omejitev ni tak problem. Vse je res odvisno od službe v Mlinopeku. Streljal bom še, če ne drugače, pač na domačih tekma, a vsekakor ne bom kar tako odnehal."

Zlato za Hrvaško

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.