Šport > Nogomet
16 ogledov

Mačkam najel svoje stanovanje

chuck blazer sepp blatter EPA
Pri aretacijah Fifinih funkcionarjev naj bi ključno vlogo odigral nekdanji član izvršnega odbora Chuck Blazer, ki od leta 2011 sodeluje z ameriškim pravosodnim ministrstvom.

Nekdanji general Concasafa in dolgoletni član Fifinega izvršnega odbora (1996-2013) Chuck Blazer naj bi po poročanju New York Daily News od leta 2011 sodeloval z ameriškimi oblastmi in ključno pripomogel k aretaciji sedmerice funkcionarjev Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Blazer je bil leta 2011 osumljen davčne utaje, z oblastmi pa se je takrat pogodil, da bo snemal pogovore z drugimi funkcionarji in tako rešil svojo kožo. Dve leti kasneje ga je s stolčka izvršnega odbora odnesla afera o prejemanju podkupnin. Krivdo je priznal in v zameno za manjšo kazen razkril pomembne informacije, s katerimi naj bi pravosodje naposled zašilo nepoštene funkcionarje.

Blazer je v času, ko je delal za Fifo, živel razkošno življenje. Najemnina njegovega stanovanja v New Yorku je znašala 18.000 dolarjev na mesec, vrednost njegovega hummerja H2 pa je ocenjena na 49 tisočakov. Prepotoval je svet in se družil z veljaki, kot so Bill Clinton, Nelson Mandela, princ William in Vladimir Putin. Svoje srečanje z ruskim predsednikom je opisal takole: ''Pogledal me je z resnim izrazom in brez nasmeška dejal: veš, izgledaš kot Karl Marx.''

Nekdanji funkcionar, ki naj bi prejel več kot 15 milijonov dolarjev podkupnin, je denar porabil tudi v bizarne namene. Tako je na primer za stanovanje, v katerem so živele njegove mačke, plačeval 6000 dolarjev na mesec. ''Blazer je živel v 49. nadstropju stanovanja z mesečno najemnino 18.000 dolarjev, sosednje stanovanje za 6000 dolarjev pa je bilo namenjeno njegovim neukrotljivim mačkam,'' piše NY Daily News.

Kakšno vlogo je pri nedavnih aretacijah odigral Blazer, še ni povsem znano, domneva pa se, da je s posnetki preiskovalcem priskrbel kar nekaj obremenilnih dokazov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.