Šport
13 ogledov

Madrid posvojil Nadala

Rafael Nadal posvojeni otrok Madrida Ana Botella
1/3
EPA
Španska prestolnica Madrid je z največjim odlikovanjem počastila najboljšega teniškega igralca na svetu, Španca Rafaela Nadala. Sedemindvajsetletnik z Balearskih otokov je postal posvojeni otrok Madrida.

"Danes je zame poseben dan," je ob slovesnosti v mestni hiši v Madridu dejal Rafael Nadal in nadaljeval: "Verjamem v spoštovanje nasprotnikov, ponižnost, disciplino, trdo delo in zanos. To so vrednote, v katere verjamem, in tako razumem življenje."

Madridska županja Ana Botella je pohvalila Nadala, ki trenutno nastopa na mastersu v španski prestolnici in brani lansko lovoriko: "Imaš občudovanje, trajno in odkrito naklonjenost celotnega mesta."

Nasledil kralja in književnika

Nadal je začel tenis igrati pri štirih letih pod okriljem strica Tonija Nadala, doslej pa je osvojil 13 turnirjev za grand slam. Na odprtem prvenstvu (OP) Francije je slavil osemkrat, na OP ZDA in Wimbledonu dvakrat, enkrat pa je osvojil OP Avstralije. Pred Nadalom sta omenjeno odlikovanje prejela španski kralj Juan Carlos in perujski avtor Mario Vargas Llosa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.