Svet
13 ogledov

Madžarska vlada za zaporne kazni za ilegalne prehode meje

Makedonija, begunci EPA
Madžarska vlada je včeraj predstavila načrt zakona, s katerim predvidevajo i strožje kazni za ilegalni prehod njenih meja. Med drugim naj bi zakon predvideval 3-letno kazen za ilegalne prebežnike.

Načrt novega madžarskega zakona, o katerem bodo razpravljali prihodnji teden, prinaša 13 ukrepov, s katerimi bi se Madžarska zoperstavila valu beguncev v njihovo državo. Med drugim zakon predvideva zaporne kazni, daje pa tudi večja pooblastila policiji in vojski v primeru intervencij v kriznih situacijah.

Madžarska naj bi sicer do ponedeljka dokončala izgradnjo 3,5 metra visoke ograje vzdolž 175 kilometrov dolge meje s Srbijo.

Od začetka letošnjega leta je tamkajšnja policija zaslišala 140.000 ljudi, ki so prečkali njeno mejo in bežijo z območja Bližnjega vzhoda, le ta teden jih je bilo na zaslišanjih 10.000.

Danes zaslišanja tihotapcev

Na Madžarskem bodo sicer danes zaslišali štiri osebe, ki so jih aretirali po četrtkovem odkritju tovornjaka z 71 razpadajočimi trupli beguncev na avtocesti v Avstriji. Sodišče bo odločilo, ali bodo trije Bolgari in Afganistanec v priporu ostali tudi po izteku 72-urnega roka za pridržanje, poročajo tuje tiskovne agencije.

Med aretiranimi je lastnik vozila, v katerem so našli trupla, po navedbah predstavnika avstrijske policije Hansa Petra Doskozila pa gre pri četverici za "manj pomembne člane bolgarsko-madžarske tihotapske mreže".

Hladilnik s trupli je bil parkiran v odstavni niši na avtocesti južno od Dunaja, žrtve pa naj bi bili begunci iz Sirije, med njimi tudi otroci. Tovornjak so našli v četrtek, kdaj so žrtve dejansko umrle, pa še ugotavljajo. Domnevno naj bi se zadušile.

Komentarjev 5
  • joza 14:23 29.avgust 2015.

    Tod sekla bridka bodo jekla..........,je napisal Simon Gregorčič

  • Marine Nicolson 13:55 29.avgust 2015.

    Ali smo prepričani, da gre to za ekonomske migrante in begunce, ki bežijo pred vojno, kot nas obveščajo mediji zadnje mesece?Ali se lahko tako velika količina moških mirno integrira z našo družbo in sprejme našo kulturo?Zbiramo se ...prikaži več na Facebooku: Slovenija Zavaruj Meje

  • mrki 12:42 29.avgust 2015.

    Musliman ugrabil štiri otroke in jih odpeljal na Bližnji vzhodŠtiri mladoletne otroke iz Comox Valleya v Kanadi je materi ugrabil njihov domnevni biološki oče Salahaddin (Saren) Mahmudi-Azer in jih odpeljal na Bližnji vzhod. V Kanadi je primer zbudil ogorčenje, ...prikaži več vključil se je Interpol, sprožena je velika mednarodna akcija, da bi ugotovili, kje se nahaja ugrabitelj, poroča CBC.