Šport > Moto športi
39 ogledov

Márquez: Rossi je še vedno moj idol

rossi marquez moto gp Profimedias
Aktualni svetovni prvak je po trčenju z Valentinom Rossijem na dirki za VN Argentine dejal, da je sedemkratni svetovni prvak še vedno njegov idol.

Valentino Rossi si je po padcu Marca Márqueza privozil drugi zmago v letošnji sezoni elitnega razreda motoGP in prednost pred najbližjim zasledovalcem Andreo Dovizisom povečal na šest točk.

''The Doctor'' je v končnici VN Argentine dirkal s tršimi gumami kot aktualni svetovni prvak in ga v zaključku uspel prehiteti, Márquez pa je v preveliki želji tvegal preveč in po trčenju pristal na asfaltu.

''Na srečo je z mano vse v redu. Sprva je bilo kar grozno, saj sem imel hude bolečine v želodcu. Škoda za to, kar se je zgodilo. Bilo je zelo zanimivo, saj smo dirkali z drugačnimi gumami kot Valentino. Vedel sem, da ga bo s tršo različico nemogoče premagati. Tvegal sem in si na začetku privozil prednost. Strategija se je obrestovala, škoda le za zadnja dva kroga. Ko sem videl, da se mi približuje, sem pričel varčevati z gumami,'' je povedal španski dirkač.

''Prehitel me je in na posnetku ste lahko videli, kaj se je zgodilo. Valentino je Valentino. Težko ga je premagati. Vedno sem govoril, da je moj idol. On je referenca, od katere se lahko vedno kaj naučiš. Zdaj razmišljam o Jerezu. Razumem, kaj se je zgodilo. V Jerezu bom poskusil nadoknaditi izgubljene točke. Do konca je še veliko dirk in marsikaj se lahko zgodi,'' je dodal svetovni prvak.

Direktor dirke se je odločil, da za trčenje med Rossijem in Márquezom ne bo izrekel nobenih sanckij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.