Svet
14 ogledov

Mafijca: "Tale papež je pa dober fant"

Papež Frančišek Reuters
Mafijska šefa bi z veseljem pobila nekaj sodnikov in tožilcev, a za papeža Frančiška sta našla le pohvalne besede.

V javnost so prišli prisluhi, ki so jih italijanski policisti posneli ob spremljanju dveh zaprtih mafijskih šefov v strogo zavarovanem zaporu v Milanu. Toto "Zver" Riina velja za šefa šefov sicilijanske Cose nostre, Alberto Lorusso pa je nekdanji vodja mafije v regiji Puglia.

V milanskem zaporu sta medsebojno debatirala o potrebnih ukrepih proti vidnim borcem proti mafiji. Med drugim je med enim od pogovorov debata nanesla na nedavna opozorila skesanca Nicolo Gratterija, da je papež Frančišek s svojimi stališči in ukrepi proti denarnim dosedanjim malverzacijam Cerkve ter tihemu sodelovanju nekaterih klerikov z mafijo, razburil mafijsko srenjo, ki bi se mu lahko maščevala.

Lorusso je ta opozorila označil kot navadno propagando, ki naj bi škodovala mafiji. Riina mu je vneto pritrjeval, hkrati pa dejal: "Ta papež je dober fant, resnično je velik." 

"Dobro sem ga ugonobil"

To pa je bila tudi edina pohvala, ki sta jo izustila mafijska botra. Med drugimi pogovori so policisti slišali načrte, kako se je potrebno zoperstaviti protimafijskim tožilcem in proti njim uporabiti tudi najostrejša sredstva. Pri tem sta obujala spomine na umore, ki jih je zagrešila Cosa nostra v preteklosti, poroča Telegraph.

Mafija je s podstavljenimi bombami v avtomobilih "sodnike pošiljala plesat sambo", kot se je izrazil Riina. Dodal je, da ga je protimafijski boj na začetku 90. let spravljal ob živce, nadalje pa se je z zadovoljstvom spominjal, kako je iz bližine spremljal eksplozijo podstavljene bombe pod avtomobil tožilca Nina di Mattea. "Dobro sem ga ugonobil," je dodal. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.