Šport
60 ogledov

Mafijski obračun na tehtanju boksarjev

Boks tehtanje, mafijski obračun Youtube
V mafijskem obračunu je bila ubita ena oseba.

V enem izmed dublinskih hotelov je bilo organizirano tehtanje boksarjev Jamieja Kavanagha in Antonija Joaoa Benta, dogodek pa je prekinil mafijski obračun. V sobo so po poročanju lokalnih medijev namreč planile tri osebe z avtomatskimi puškami AK-47 in ubile eno osebe, še dve pa sta bili ranjeni. Napadalci so bili oblečeni v policiste.

Tri ranjence so prepeljali v bolnišnico, kjer pa je eden izmed njih podlegel ranam. "Lahko le rečem, da sem imel srečo," je po dogodku na twitterju zapisal Kavanagh.

Novinar BBC Radia Kevin McAnena, ki je bil prisoten na tehtanju, pa je dejal, da ga ni bilo še nikoli tako strah. Dejal je, da je videl, kako je dva metra proč od njega napadalec ustrelil človeka v nogo. "Dva možaka za katera sem mislil, da sta policista, sta vstopila z orožjem in nekoga ustrelila v glavo. Strelec se je nato z namerjenim orožjem obrnil proti meni. Bilo je neverjetno. Vse se je zgodilo zelo hitro in to pred mano. Težko je zbrati misli po takšnem dogodku."

V medijih so že objavili ime ubitega, gre za 34-letnega Davida Byrnea. Policija zdaj išče šest osumljencev. Trije so vstopili zamaskirani v policiste, obroženi so bili z avtomatskimi puškami, še dva, eden je nosil žensko lasuljo, pa sta imela v rokah pištoli. Šesti je bil voznik kombija, z njim so napadalci pobegnili s prizorišča, kasneje pa so vozilo našli zažgano.

Šlo naj bi za spopad dveh tolp v mestu, Byrne pa je bil star znanec policije. Streljanje naj bi bilo maščevanje za uboj prav tako 34-letnega Dublinčana Garyja Hutcha, ki so ga septembra umorili v Španiji, kjer je nekdanji obsojenec živel zadnjih osem let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.