Magazin
59 ogledov

Avantura med kakiji

Kaki plac
1/7
Kaki plac
Motite se, če mislite, da slovenska obala ponuja le namakanje v morju. Mnogo je namreč aktivnosti, ki bodo navdušile avanture željne goste.

Na svoj račun boste prišli tako ljubitelji vode, zraka kot tudi zemlje – tako so namreč razdeljene aktivnosti, ki so med drugim tudi tandemski skoki, ježa s konji, vožnja s kajaki po solinah, panoramski poleti, jadranje, potapljanje, ... V Kakiju vzpodbujajo lokalno gospodarstvo, zato adrenalinske in športne aktivnosti vodijo domači ponudniki, prav tako je pri njih možno dobiti zelenjavo in sadje lokalnih ponudnikov.

Kot Robinzoni

Le 3 km iz Portoroža, nad Lucijo, se v skritem kotičku v senci kakijev skriva Kaki plac, ki je narejen iz naravnih materialov na zapuščenih terasah, je dobra izhodiščna točka za kolesarjenje, izlet na soline, obisk turističnih ekokmetij, pridelovalcev oljčnega olja in vinogradnikov, raziskovanje istrskih vasic, vsekakor pa vam ob vsem tem ne uide niti skok v morje. “Če pridejo gostje z javnim prevozom, jih pridemo v Portorož tudi iskat, je pa precej blizu tudi peš,” je povedal vodja Simon Zagoričnik. Njihova posebnost pa je tudi istrska postelja – šotor pod hiško, obdano z rastlinjem, ki izgleda, kot bi jo postavil sam Robinzon. »Kdor želi, si lahko šotor postavi tudi med nasadom kakijev, vendar je število omejeno, saj se ne gremo masivnega turizma,« dodaja Zagoričnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.