Magazin > Bizarno
19 ogledov

Boj odpovedan

Žurnal24 main
Bikoborba, ki bi morala potekati v francoski vasici Fontvieille, je odpovedana. Vzrok za odpoved je 10-letni matador Michelito.

Odpoved dogodka je presenetila očeta mladega Michelita. Prepričan je, da nekdo želi njegovemu sinu preprečiti izpolnitev sanj. Župan Fontvieilla pa vztraja, da je dogodek odpovedall, da bi "zagotovil varnost mladoletnika".

Bikoborska zvezda
Mali Michelito je prava zvezda v Latinski Ameriki. Nastopa v bikoborbah za začetnike, kjer se namesto z biki borijo s teleti. Živali v tem primeru ne ubijejo. "Igra se le s teleti svoje velikosti, tako kot 300 drugih otrok njegove starosti, ki se urijo v šolah za bikoborce v Franciji," je zatrdil njegov oče, ki je bil nekoč tudi sam matador, danes pa vodi šolo za bikoborce v mehiški provinci Jukatan.

Ubil naj bi že 60 bikov
Drugačno sliko pa je predstavila skupina za zaščito živali Alliance Anticorrida. Michelito naj bi po njihovih podatkih od svojega šestega leta ubil že 60 bikov in bil večkrat ranjen. Zaradi tega so vložili pritožbo na napovedan nastop in jo podkrepili z razlago, da bi bil nastop v nasprotju s prepovedjo dela in izkoriščanja otrok.  "Bikoborba je nevarna stvar in vedenje teh staršev je neprimerno in sramotno, tudi če ne gre za ubijanje," je pojasnila ustanoviteljica organizacije.

"Ne gre nam za denar!"
Michelitovi starši so ogorčeni nad obtožbami. Odločno zanikajo, da bi bil otrok za svoje nastope plačan. "Ne gre za dobiček. Njegovo potovanje v Francijo smo plačali s pomočjo province Jukatan," je povedal oče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.