Magazin > Bizarno
40 ogledov

Britanec laže trikrat na dan

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Britanci se povprečno zlažejo trikrat na dan, je razkrila najnovejša raziskava, katere rezultate je objavil londonski Daily Express.

Raziskava je pokazala, da se povprečen Otočan najpogosteje zlaže svojemu partnerju, sledijo pa prijatelji in nadrejeni. Več kot 25 odstotkov od 3000 odraslih, ki so sodelovali v raziskavi, je tudi priznalo, da so se partnerju zlagali glede svojih izkušenj med rjuhami. Pri tem moški v glavnem pretiravajo pri številu svojih spolnih partneric, medtem ko ženske število svojih ljubezenskih izkušenj običajno zmanjšajo.

Lažejo celo o smrti
Štirideset odstotkov Britancev prav tako redno javlja v službo, da so zboleli, da jim ni treba na delo, vsak deseti pa je priznal, da se je, da mu ne bi bilo treba na delo, celo že zlagal, da mu je umrl kak sorodnik. Velik odstotek Otočanov je redno lažnivih kljukcev tudi glede svoje starosti in telesne teže.

Dvajset odstotkov jih ne razkrije svojih dejanskih zaslužkov, sedem odstotkov pa jih ne pove po resnici, kje so dopustovali. V prošnjah za zaposlitev je opis delovnih izkušenj poneverila četrtina vprašanih, mnogi pa tudi radi pretiravajo glede svojih kvalifikacij. Čeprav menijo, da kot lažnivci niso prepričljivi, je kar dve tretjini vprašanih priznalo, da bodo lagali še naprej, če si bodo na takšen način lahko olajšali življenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.