Magazin > Bizarno
1355 ogledov

Soseda ubil zaradi TV šova

Televizija (TV)
Netflixov dokumentarni film je postal pravi hit.

Gledalci so ponoreli za novim Netfilixovim dokumentarnim filmom, ki govori o uboju gejevskega mladeniča v devetdesetih, za katerega naj bi bil povod eden nekoč najbolj kontroverznih TV šovov, ki ga je od leta 1991 do 2003 vodila igralka in pevka Jenny Jones. Šov je bil sprva mišljen v stilu Oprah Winfrey, a se je v boju za gledanost približal kontroverznosti Jerry Springer šova.

Ko je Jenny nekoč objavila, da išče homoseksualce, ki bi svojim heteroseksualnim prijateljem izpovedali ljubezen, jo je takoj poklical njen veliki oboževalec Scott Amedure, ki ga je nato skupaj s prijateljico Donna Riley in sosedom Jonathan Schmitz, ki je čakal v zaodrju in ni imel pojma, kaj se bo zgodilo, gostila v eni izmed svojih oddaj. Jonathan je mislil, da mu bo pred milijonskim občinstvom ljubezen priznala Donna, a je to storil Scott. Jonathan si je ob tem priznanju začel obraz prekrivati z rokami in se smejati. Povedal je, da ni gej, Scott pa nad tem ni bil preveč razočaran. Prijatelji so skupaj odšli domov in se ob pijači smejali na račun te situacije. Nihče ni niti slutil, da se bo tri dni po tem zgodila velika tragedija, o kateri bodo pisali vsi mediji. 

Povod je bila Scottova nedolžna šala, ki jo je ušpičil pred Jonathanovimi vrati. Takrat je slednjemu prekipelo. Odšel je v trgovino z orožjem, kupil puško, se prikazal pred Scottovimi vrati in ga dvakrat ustrelil v prsi. Ta strela sta bila zanj usodna. Jonathan je na sodišču nato dobil 25-letno zaporno kazen, ki jo je odslužil leta 2017. Na sodišču se je zagovarjal, da je depresiven in da je njegov oče homofob, ki ga je v otroštvu trpinčil. Scottova družina je tožila tudi studio Warner Brothers, ki je takrat produciral Jenny Jones Show, a od njih niso dobili niti centa, saj kontroverzne oddaje s tremi prijatelji nikoli niso predvajali. 

Bizarno | Avtor: Screenshot/24sata Screenshot/24sata

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice