Magazin > Bizarno
33 ogledov

Najbolj nenavadna papiga

1/2
Žurnal24 main
Spoznajte Oscarja – najbolj nenavadno papigo, kar ste jih kdajkoli videli. Čeprav je skoraj brez perja, pa dokazuje, da prava lepota prihaja iz notranjosti.


Prijaznemu kakaduju Oscarju vedno uspe pritegniti pozornost. Pa ne zaradi razlogov, zaradi katerih v normalnih okoliščinah radi opazujemo papige, ampak ker je popolnoma plešast.

Pred dvanajstimi leti so veterinarji Oscarju napovedali le še šest mesecev življenja. Zbolel je za nenavadno boleznijo, ki prizadene kljun in perje. Vendar se ta kakadu ne vda zlahka, z boleznijo se bojuje kot pravi kakadujski Superman. S svojim nenavadnim, a še vedno simpatičnim videzom je tako postal pravi hit na videoportalu Youtube.

"Čeprav je videti kot prava oskubljena kokoš, ga naravnost obožujem," je povedala ena od obiskovalk centra Društva za humanost v Fort Lauderdalu na Floridi, kjer papiga živi. Kakorkoli že, tale kakadu bo še lep čas plesal na Rolling Stonese, svoje najljubše glasbene izvajalce.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.