Magazin > Bizarno
24 ogledov

Po Kylie bodo poimenovali mango

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Kylie Minogue se v zgodovino ne bo zapisala le z glasbo, temveč tudi na bolj nenavaden način. Po njej bodo namreč poimenovali eno od treh novih sort manga, ki so jih vzgojili avstralski znanstveniki.

Pobudo za poimenovanje tropskega sadeža po zvezdnici je dal minister za industrijo avstralske zvezne države Severni Teritorij Kon Vatskalis. Kot je pojasnil, je Kylie princesa popa, zato se spodobi, da eden od simbolov te države dobi ime po njej.

 

Vatskalis je še napovedal, da bo priljubljeni pevki poslal nekaj sadežev, da bo lahko novo sorto manga poskusila med prvimi.

 

Nove sorte manga, ki so jih znanstveniki razvili po 16 letih raziskav v okviru avstralskega programa za gojenje mangov, so bolj rdečkasti od doslej znanih, zaradi česar naj bi bili privlačnejši za kupce. Poleg tega nove sorte rodijo več sadežev od dosedanjih, pa tudi letina naj bi trajala dlje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.