Magazin
15335 ogledov

Bruce Willis zbolel za to hudo boleznijo. Diagnoza je potrjena.

bruce willis Profimedia
Vest je objavila igralčeva družina.

Igralec Bruce Willis ima frontotemporalno demenco, je na družbenih omrežjih objavila njegova družina. V objavi na Instagramu so izpostavili, da je bilo "olajšanje, da je končno dobil jasno diagnozo".

Lansko pomlad so Willisu diagnosticirali afazijo, ki povzroča težave z govorom, vendar je bolezen naporedovala, dobil je natančnejšo diagnozo. Za zdaj več podrobnosti o njegovem stanju ni jasnih.

Ne slišimo prav pogosto izraza frontotemporalna demenca, pa vendar ima en človek od 50-ih oseb to obliko demence, je o tej obliki bolezni zapisano na portalu edemenca. Frontotemporalna demenca vpliva na osebnost človeka in njegovo vedenje, govor, navade in gibanje. 

Pri frontotemporalni demenci se težko predvideva potek in hitrost razvoja bolezni, vseeno pa se stanje osebe postopoma slabša (nevrodegenerativna bolezen). Zdravila, ki bi frontotemporalno demenco pozdravilo ne poznamo, na voljo pa so zdravila, ki upočasnijo napredovanje bolezni. 

Bruce Willis Magazin Stanje Brucea Willisa vse slabše, družina upa na čudež
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.