Magazin
205 ogledov

Bučni rjavčki

bučni browniji Blanka Kefer
Radi uporabljate sezonske sestavine? Potem za sladico pripravite čisto prave jesenske rjavčke z bučo.

Sestavine:

za 24 rjavčkov:

  • 100 g kock buče (na primer muškatne, narezane na majhne kocke)
  • 220 g kuverture (ali grenke (jedilne) čokolade)
  • 170 g masla
  • 200 g sladkorja
  • 4 jajca
  • 100 g lešnikov (nasekljanih)
  • 125 g moke
  • 1 noževa konica pecilnega praška
  • maslo (za praženje)
  • sladkor v prahu (za posipanje)

Priprava:

  • Za bučne rjavčke na maslu popražimo bučo, narezano na kocke. Zalijemo s sto mililitri vode in kuhamo, dokler buča ni mehka. Odcedimo in fino pretlačimo.
  • Čokolado in maslo narežemo na majhne kose in ju v posodi skupaj pri zelo nizki temperaturi stopimo. Penasto zmešamo jajca in sladkor, nato počasi vmešamo maso čokolade in masla v bučni pire. Na koncu vmešamo lešnike, moko in pecilni prašek.
  • Na pekač položimo papir za peko. Maso prelijemo po pekaču in jo s slaščičarsko kartico zgladimo. Pečemo od 20 do 25 minut pri 170 stopinjah Celzija.
  • Bučne rjavčke ohladimo in narežemo na manjše kocke, posipamo s sladkorjem v prahu in takoj postrežemo.

Nasvet:

K bučnim rjavčkom se odlično poda kepica vaniljevega sladoleda.

več receptov za brownije poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.