Magazin
32 ogledov

Dečki na spletu manj previdni

Otrok ne morete zavarovati pred tveganjem na spletu, lahko pa jih poučite, kako Žurnal24 main
Slovenska raziskava je pokazala, da je tveganj na spletu veliko.

Kar 42 odstotkov dečkov in 29 odstotkov deklic se je že srečalo z neznancem s spleta, 43 odstotkov dečkov in 14 odstotkov deklic pa je po spletu prejelo ali pošiljalo gole fotografije. To je pokazala nedavno izvedena raziskava Mladi na internetu, ki je pod drobnogled vzela spletne navade 691 slovenskih otrok, starih od 8 do 19 let. Vodja raziskave Bojana Lobe s centra za metodologijo in informatiko na fakulteti za družbene vede kljub na videz alarmantnim številkam poudarja, da je imelo 88 odstotkov otrok ob srečanju s spletnim neznancem pozitivno izkušnjo, kar pomeni, da se vsa tveganja ne končajo nujno negativno.

Ovčke, ki vzgajajo
Te dni so začeli v prostorih fakultete za družbene vede izvajati nov projekt, ki bo osnovnošolce ozaveščal o varni uporabi spleta in varovanju zasebnosti na njem. Gre za zabavno in poučno serijo risanke Ovce; na voljo je na spletni strani Ovce.sk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.