Magazin
46 ogledov

Drugačni vrtički za prebivalce stolpnic

Viseč vrtiček
1/9
www.barreaucharbonnet.com
Vrtovi se selijo tudi v bloke in stolpnice. Če hrepenite po koščku zemlje, na katerem bi gojili najljubša zelišča, vas bosta morda navdušila vrt v dnevni sobi in okenski zeliščni vrt.

Lahko tudi v osmem nadstropju

Ne glede na to, ali živite v bloku ali stolpnici, pa si lahko privoščite viseče gredice, ki nadomestijo pomanjkanje zelenih površin za vrtičkanje sredi mesta. Pri francoskem kolektivu Barreau & Charbonnet dokazujejo, da nihče ni obsojen na življenje brez zelenja. Okenske gredice delujejo po sistemu premičnega mostu, konstrukcija pa omogoča maksimalni izkoristek sonca in dežja, ob močnem vetru, neurju ali nižjih temperaturah pa se okenski vrtiček dvigne in tako zaščiti pred manj zaželenimi vremenskimi vplivi. V premičnem vrtičku pa lahko uživate celo leto, saj se konstrukcija lahko z okna sname, ter se postavi v pokončni vrtiček, ki ga lahko postavite v katero koli sobo v stanovanju.

Vrtiček v dnevni sobi

Vrt namesto slike? S projektom Smartwall so navdušili pri ameriškem Northern Innovators Inc. in vsem ljubiteljem zelenega ali cvetočega namesto slik ponudili pravi vrt v dnevni sobi. Zanimiva rešitev za vse, ki želite med štiri stene vnesti kanček narave. Zanj potrebujete le svetel prostor in nekoliko več prostora ob steni. Za zalivanje poskrbi samodejni zalivalni sistem, prostorčki za zasaditev rastlin pa so narejeni tako, da rastline lahko hitro in brez težav zamenjate.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.