Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

Alen: "Nisem pokazal vsega"

Alen POP-TV-2
Iz MasterChefa Slovenija se je poslovil Alen, ki je od razočaranja potočil solzico. "Od otroštva nisem jokal. (smeh) Po eni strani sem bil vesel, da sem imel priložnost kuhati v MasterCherf kuhinji, bo drugi pa razočaran in jezen nase zaradi ričeta,“ pravi 20-letni Celjan.

Ste si zaslužili, da že tako zgodaj izpadete?
Mislim, da ne, saj še nisem pokazal vsega, kar znam.

Veliko komentatorjev na Facebooku pravi, da bi morala izpasti Maja. Se strinjate?

Ne. Če upoštevamo le izzive, je bilo pravično, da izpade nekdo od naju. Gre za šov, v katerem mora izpasti tisti, ki naredi napako. Konec koncev smo vsi dobri kuharji. Če pa upoštevamo tisto, kar vidijo gledalci, ki ocenjujejo tudi simpatičnost, se je pa očitno Maja, sicer ne vem, zakaj, pokazala v slabši luči. To, da je bila prikazana, kot je pač bila prikazana, sicer ne pomeni, da je slaba kuharica.

Kdo je najslabši kuhar?

O tem nisem razmišljal … Morda Katja. Čeprav je dobra kuharica, je včasih delovala malce zmedeno.

Za vas je bil usoden ričet in njegove sestavine. Ga boste še kdaj jedli?

Še lep čas ne. (smeh)

Sami zase ste rekli, da imate samozavest, ki jo masterchef potrebuje. Se vam je po izpadu samozavest zamajala?

Definitivno se ni zamajala. Pokazal sem svoje vrline. Bil sem prepričan v svoj krožnik. Vedno sem vedel, kdaj imam dober krožnik in kdaj ne.

Kaj vas odlikuje v kuhinji?
Masterchef je več kot le dober kuhar. Potrebuje karizmo, samozavest, zbranost, mora se biti pripravljen učiti … Imeti mora ideje in talent za mešanje različnih komponent. Sam, na primer, hitro dobim idejo, kaj bom iz nekih sestavin naredil.

Masterchef potrebuje tudi mirne živce. Vi jih imate, Jernej je pa velikokrat živčen. Je on "material" za masterchefa?
Ima veliko drugih lastnosti, s katerimi lahko nadomesti to eno manjkajočo.

Na finalnem izključitvenem testu ste se pomerili z njim. Začel je slabo. Ste verjeli, da se bo pobral in na koncu zmagal?
Med kuhanjem nisem spremljal, kaj je počel, ker sem se posvečal svoji jedi.

Tekmovalci so mu z namigov, naj obrne meso, pomagali. Se vam je to zdelo pošteno?
Zakaj pa ne. Tudi meni so pomagali.

Ste med zadnjim izzivom v kateremkoli trenutku zaslutili, da boste izpadli?

Ne, do konca sem verjel v svojo jed.

Med šovom ste rekli, da ne želite tekmovati proti Jerneju, ker sta prijatelja. Zakaj sta se z njim tako dobro ujeli?

Sva podobnih let. Že takoj na prvih avdicijah sva se ujela. Imava podobno energijo, podobno razmišljanje.

Kaj vam je pomenila Almina čestitka, da ste igrali pošteno igro?

Zelo veliko, še zlasti zato, ker sem v njej videl najbolj strogega sodnika. To, da dobiš od vzornice takšno pohvalo, ti da novo motivacijo in energijo, ki te požene naprej.

Dan prej ste se uvrstili med top 7. Kaj je šlo narobe med prvim izzivom, ki ste ga opravili skupaj s Tilnom (Alen ga je izbral v svojo ekipo, op. avt.)?

S Tilnom sva imela težave, saj ima poškodovan prst in sva si morala zato malce drugače planirati delo. Malo sva bila "hendikepirana“.  Kot par sva se sicer dobro ujela in sem bil vesel, da sem ga imel v ekipi.

Vam ni žal, da ste ga izbrali?

Vse se zgodi z razlogom, je pa res, da Tilen ni bil moja prva izbira. Želel sem si enega od tistih, ki so se takoj uvrstili naprej – Roberta, Tjašo in Sašota.

Pretekli teden vas je Alma pokritizirala, da se med izzivom „jed iz otroštva“ niste potrudili, ker ste že med varnimi. Kako to komentirate?

Z njo se ne strinjam. Izziv sem si malce drugače zastavil. Hotel se poustvariti jedi iz otroštva. Očitno sem preslišal navodilo, da moramo jedi iz otroštva spraviti na višji nivo. Nisem vedel, da moramo z okusi eksperimentirati. Sam sem bil kriv, ker sem bil malo neposlušen.

Kaj so vam žiranti povedali v slovo?

Alma je rekla, da me čez nekaj let brez težav vidi v profesionalni kuhinji in da imam potencial in željo po znanju. Svetovala mi je, naj pridobim čim več znanja, saj sem še mlad in imam še veliko časa.

Čigave komentarje ste si najbolj vzeli k srcu?

Najbolj všeč so mi bili Karimovi komentarji glede mojih okusov in „popolno kuhanih“ stvari.

Kaj študirate?

Kemijsko inženirstvo.

Kakšni so vaši načrti v kuhinji?

Kuhanje je kemija. (smeh) Želim dokončati študij, verjetno se bom vpisal še na magistrski študij. Sanj imam veliko. Sedaj se učim. Morda bom imel nekoč kuharsko oddajo, kasneje pa restavracijo.

Vas ljudje prepoznavajo na ulici?

To se je začelo včeraj. Večina je bila mnenja, da je škoda, da sem moral šov zapustiti in da bi morali žiranti upoštevati vse jedi, ne le zadnje. Nisem vedel, da imam toliko navijačev.

Kakšen je odziv deklet?

Dekleta so …

Vas je katera že povabila v svojo kuhinjo, da bi se ji dokazali?

Ne bom rekel, da se to ni zgodilo. (smeh)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.