Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Angelski prostori poezije

Angeli Arhiv organizatorja
V Steklenem atriju Mestne hiše Ljubljana se ob 19. uri odpira razstava ilustracij Danijela Demšarja iz zadnje pesniške zbirke Toneta Pavčka - Angeli.

V Steklenem atriju Mestne hiše z razstavo grafičnih listov Danijela Demšarja, ki so nastali kot ilustracije za pesniško zbirko Angeli Toneta Pavčka, tokrat gostuje Galerija Sončnica.

Demšarjeve psihične pokrajine odpirajo prostore poezije in jih upodabljajo skozi koprenaste akvarelne prozornosti do nasičene zemeljske sepije. Slikar s svojo posebno tehniko, ki vsebuje risbo, računalniško obdelavo kot vmesni člen in poseben način odtiskovanja printov, gradi izviren, nenavaden grafični izdelek. Razsežnosti tehnike se razgrinjajo skozi najfinejše, nežne, komaj opazne meglice do težkih monumentalnih figur angelov.

Angeli so enkrat prijazne, mehke, duhovne sence ljubezni in skrbi, drugič nevarne in grozeče, katranske podobe nesreče. V tem pesniškem organizmu se srečujeta svetova dveh močnih ustvarjalcev. Vsak posebej je popolnoma suveren, v fuziji pa skupaj ustvarjata močan poetičen doživljaj, ki sega daleč onkraj njunega seštevka.

Vstop je proMestna hiša Ljubljana, Stekleni atrijst.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.