Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Bes in boj Kultur Shocka

Kultur Shock bodo jutri ob 21. uri nastopili v ljubljanski Cvetličarni. (Foto: a Žurnal24 main
Koncert. Zasedba Kultur Shock predstavlja album Ministry of Kultur.

“Kultur Shock ne prepeva o zlomljenih srcih in cvetlicah, ampak o vsakdanjem obstoju in upanju za boljšo prihodnost. Ali slabšo,” pravi Srđan Gino Jevđević, idejni vodja zasedbe, ki bo jutri ob 21. uri v Cvetličarni predstavljala svoj sedmi studijski album Ministry of Kultur.

Besni na vlado
Mednarodni bend in stari znanec slovenskih klubskih odrov slovita po udarnih komadih, njihovo glasbo pa opisujejo kot mešanico balkanske tradicionalne glasbe, punka in metalskih zvokov.

“Punk opisuje našo voljo, da se zavzemamo za stvari, v katere verjamemo, balkanske melodije so glas ljudstva, ki ga kot njegov del predstavljamo tudi mi, metalski zvoki pa so naš način izražanja besa proti vladi,” glasbo pojasnjuje Jevđević. In zasedba je očitno vse besnejša, vsaj glede na novi album, ki – predvsem zaradi kitarskih rifov – zveni trše. Za koncert, na katerem boste poleg pesmi z novega albuma zagotovo slišali katerega izmed starih hitov Kultur Shocka, kot so Mastika, Hashishi ali Istanbul, boste odšteli 17 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.