Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Danes znani najboljši glasbeniki

Lady Gaga Reuters
V Belfastu bo drevi podelitev evropskih glasbenih nagrad MTV. Dogajanje bomo spremljali tudi na Zurnal24.si.

Mednarodni televizijski glasbeni kanal MTV vsako leto podeli evropske glasbene nagrade (Europe Music Awards) v 14 kategorijah. Letošnje bodo podelili drevi v irskem Belfastu, prireditev bo vodila ameriška igralka, pevka in tekstopiska Selena Gomez. Zmagovalce izberejo gledalci prek spleta. Med drugim izbirajo najboljšega pevca, pevko in skupino.

Prireditev boste lahko v živo spremljali ob 21. uri, uro prej pa še rdečo preprogo. Dogajanje bomo spremljali tudi na Zurnal24.si. Med letošnjimi nominiranci vodi ameriška pop pevka Lady Gaga, sledita ji Bruno Mars in Katy Perry ter Britney Spears, Adele in skupina 30 Seconds to Mars. Tudi letos med nominiranci prevladujejo ameriški in ne evropski oziroma britanski izvajalci. Številni glasbeni kritiki pa bi na Gaginem mestu raje videli Londončanko Adele. Več si lahko preberete v članku Tudi Evropejci gagajo.

Prvič so evropske glasbene nagrade MTV podelili leta 1994 v Berlinu. Lani so jih podelili v Madridu, velika zmagovalka pa je bila Lady Gaga, ki je odnesla tri nagrade. Nagrado "Global Icon Award" je lani prejela zasedba Bon Jovi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.