Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Domača filmska poslastica za filmofile

filmski trak Shutterstock
V Avditoriju Portorož se začenja 14. festival slovenskega filma, na katerem bo občinstvu predstavljen ožji izbor najnovejše letne slovenske filmske produkcije.

Ključni namen letos 14. Festivala slovenskega filma je približevanje slovenskega filma širši javnosti, obenem pa ima tudi tekmovalni predznak. Vsako leto se namreč ob zaključni slovesnosti podeljene nacionalne nagrade – vesne. Prejmejo jo filmski ustvarjalci, ki so v aktualnem letu s svojim pridonosom najbolj prepričali strokovno žirijo.

Festival je posebna priložnost za druženje med filmskimi ustvarjalci in ljubitelji sedme umetnosti, saj hkrati pomeni spodbudo novim generacijam filmskih umetnikov, ki bodo ob povezovanju z že uveljavljenimi in izkušenimi ustvarjalci krojili usodo slovenskega filma v prihodnosti.

Festival vsako leto ob prazničnem vzdušju pospremi nove filmske stvaritve na novo pot do občinstva doma in v tujini. Poleg velikega števila novih filmov, med njimi kar sedem celovečernih igranih filmov domače filmske produkcije, pa letošnji 14. festival slovenskega filma obeležuje še prav  posebna priložnost, saj bo praznoval tudi 80. obletnico slovenskega filma in 20. obletnico slovenskega filma v samostojni državi. V okviru spremljevalnega programa se bodo zanimivi gosti iz filmskega sveta ob okrogli mizi pogovarjali o slovenskem filmu nekoč in danes.

Cena vstopnice za film v Glavni dvorani je štiri evre, za otvoritveni in slovesni zaključni večer s podelitvijo nagrad pa boste odšteli šest evrov. Za filme v Zeleni dvorani so na voljo brezplačne vstopnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.