Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Duhovito potovanje ognjene ljubezni

V tej enkratni, intimni produkciji občinstvo lahko klasično glasbo doživi na osv Žurnal24 main
Ognjeno ljubezen, najnovejše delo izraelske zvezde sodobnega plesa, koreografinje Yasmeen Godder, ki bo tudi sama nastopila v živo, si oglejte ob 20. uri v Španskih borcih.

Ognjena ljubezen se izvaja ob zvočnih posnetkih poznanih klasičnih valčkov, od Šostakoviča do Straussa. Vsekakor netipično za Yasmeen Godder, ki pogosto uporablja sodobno eksperimentalno glasbo. Zato je bila to vznemirljiva ustvarjalna možnost, v kateri je na podlagi svojega kulturnega in estetskega odmika od te glasbe ustvarila kompleksno in duhovito potovanje na temo fantazij in konceptov o "romantiki", ki jih skozi povsem osebno prizmo izražata izvajalca.  

Godderjeva v predstavi raziskuje našo željo po zaljubljanju, izgubi nadzora, po preobrazbi in po prevzetosti s strastjo, zanimajo jo stereotipi o moški in ženski identiteti ter o vlogah, ki jih moški in ženske igrajo v odnosu. Uspe ji prikazati povsem nov pogled na to tematiko. Performerja materializirata miselne asociacije na romantične podobe, vzete iz zgodovine umetnosti, filmov o Tarzanu in prikazov jamskih ljudi v muzejih znanosti ter jih združita v katarzično izkušnjo.

Vstopnina je 12 evrov, za dijake, študente, upokojence, brezposelne in invalide pa 8.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.