Magazin > Film & Glasba & TV
62 ogledov

Ekskluzivni intervju s Sarah Bolger: "Bilo je veliko modric"

Sarah Bolger Profimedias
Serija Into the Badlands se je na televizijski kanal AMC z drugo sezono vrnila 20. marca. Za naš portal je po novi sezoni spregovorila ena glavnih igralk Sarah Bolger, ki igra na videz naivno Jade.

Serija Into the Badlands, katere drugo sezono lahko spremljamo na televizijskem kanalu AMC, govori o dogajanju v prihodnosti, nekaj stoletij po našem času. Sedem moških in žensk je v svetu, kjer je vladal kaos, vajeti vzelo v svoje roke. Sedem baronov si je razdelilo ozemlje in poskušalo vzpostaviti mir med različnimi deželami. A seveda mir nikoli ne traja dolgo, zato smo v prvi sezoni priča trenjem in začetku nove ere, kjer vzpostavljena pravila med pokrajinami počasi razpadajo. V pokrajinah so strelna orožja prepovedana, zato so določeni moški postali pravi mojstri borilnih veščin. V drugi sezoni bomo ponovno sledili zgodbi glavnega lika Sunnyja in vseh, ki so živeli v njegovem okolišu, kjer je vladal zdaj pokojni baron Quinn.

Pred začetkom nove sezone smo se pogovarjali s 26-letno igralko Sarah Bolger, ki v seriji igra na videz naivno in prestrašeno Jade, zaročenko barona Quinna. Z igralko smo se pogovarjali o Jadinih načrtih in njeni usodi, o borilnih veščinah, ki so rdeča nit te serije, in poligamiji. Kaj pravi o umetnosti borilnih veščin in goloti pred kamero, si lahko preberete v spodnjem intervjuju.

Navadno igrate nekoga mlajšega, a vloga Jade v seriji Into the Badlands je drugačna. Jade deluje naivna in nedolžna, a ni takšna, kajne?

Ne (smeh). Sploh ne! To je le tisto, kar ona pokaže ljudem okoli sebe. Zdi se, da je nedolžna rožica, ki jo je v svoje roke vzel močni baron. Se pa za njenim nedolžnim obrazom skriva velika želja po prevladi. Je pa res, da je Jade bolj ženstvena kot ostale vloge, ki sem jih imela do zdaj. Zelo dobra je v manipulaciji. Je zelo pametna in zdi se, da ljudje okoli nje tega ne zaznajo, saj vidijo le mlado žensko, ki deluje nedolžno.

Kaj je bil za vas največji izziv pri igranju Jade?

Verjetno mi je največji izziv predstavljala ta njena dvoličnost. Mora delovati ranljivo in nedolžno, kar pa v resnici ni.

V prvi epizodi prve sezone se tudi slečete. V prizoru vas sicer vidimo samo od zadaj … Kakšno je vaše mnenje o goloti v filmu in snemanju seks scen?

Mislim, da je scena, kjer sem se morala sleči, posneta zelo okusno. Na zaslonu se tega ne vidi, a intimni deli so v takih prizorih vedno prekriti. Na samem snemanju je bilo dejansko zelo prijetno, saj smo se res potrudili, da bo končni rezultat čim bolj okusen.

V seriji igrate Jade, mlado zaročenko barona, ki v razkošni vili živi z njim, njegovo prvo ženo in njegovim sinom. Kako pa vi gledate na poligamijo v resničnem življenju?

V seriji je ta element zelo učinkovit, sicer pa menim, da poligamija v resničnem svetu ne bi delovala. V moderni družbi tega niti nismo vajeni in prav zato je to toliko bolj zanimivo spremljati v seriji.

Prebrala sem, da ste se tudi vi učili borilnih veščin, čeprav v prvi sezoni nismo videli, da bi jih uporabili. Boste svoje znanje pokazali v drugi sezoni?

Dva meseca sem se udeleževala zelo intenzivnih treningov in se učila različnih borilnih koreografij. Pojavili so se videi, kako treniram … Morda pa to res pomeni, da se bo tudi Jade začela boriti (smeh). Boste morali počakati na drugo sezono, da boste videli, kaj se zgodi.

Ste med treningi utrpeli kakšne poškodbe?

Poškodb ni bilo, je pa bilo veliko modric. Trenirala nas je enkratna ekipa, ki je vedno najprej poskrbela za varnost. So me pa borilne veščine resnično navdušile, saj so v seriji prikazane kot umetnost, predstavljene so kot elegantne in prefinjene, včasih delujejo kot ples. Daniel Wu je izjemen in ko ga gledam, sem včasih kar malo ljubosumna!

V Into the Badlands igrate Jade, ki je zelo dobra manipulatorka, v seriji Tudorji ste igrali mlado angleško karljico Marijo prvo (znano tudi kot 'krvava' Marija, op.p.), igrali ste tudi varuško Emily, ki je zelo temačna … Vse te vloge so na nek način pretkane, kajne?

Hm, mogoče res, nikoli nisem pomislila na to (smeh). Marijo sem igrala v njenih najstniških letih in mogoče takrat še ni bila tako kruta, smo pa spremljali razvoj njenega karakterja, ki kasneje postane zelo temačen. Emily je varuška, ki požene strah v kosti tako staršem kot tudi otrokom, Jade pa je zelo preračunljiva in točno ve, kaj dela. Takšne vloge so mi zelo všeč, saj so popolnoma drugačne od mojega karakterja.

Prebrala sem, da kritiki Into the Badlands primerjajo z novo in malce drugačno različico priljubljene serije Igra prestolov. Lahko jo sicer primerjamo v smislu nasilja, v smislu golote in seksa pa ne ... Lahko pričakujemo več vročih scen?

Mislim, da ne. AMC, ki izdaja serijo Into the Badlands, ima drugačno filozofijo kot HBO, ki velja za bolj ekspliciten kanal. Zato mislim, da kakšnih hudih seks prizorov ne bo. Vsaka televizija deluje drugače, tako da pri nas na AMC niti ne moremo prikazovati zelo nazornih kadrov.

Kaj se bo z Jade zgodilo v drugi sezoni? Njen zaročenec baron Quinn je mrtev, njen ljubimec Ryder (Quinnov sin) je postal novi baron … Nastopile so velike spremembe.

Mislim, da bodo gledalci videli, kdo je Jade v resnici. Videli jo bodo, kako se iz žuželke prelevi v metulja. Opazilo se bo, da je zrasla, da je postala ženska in da se zelo dobro spopada z vso pozornostjo, ki je zdaj na njej. Postane ženska, ki ima pod nadzorom tako sebe kot Ryderja. Veliko vajeti je v njenih rokah.

Čeprav ima Jade rada, da ima vse pod nadzorom in čeprav je zelo preračunljiva, jo imajo ljudje vseeno zelo radi. Lahko bi rekli, da je kraljica ljudskih src, kajne?

Ja, seveda, saj je ena od njih. Rodila se je v delavsko družino, delala na polju maka in postopoma prišla tako daleč, da je postala baronova zaročenka. Jade ima veliko bolj iskrene namene kot Quinn ali njegova prva žena Lydia, ki je na primer umorila baronovo drugo ženo. Je zelo ljudska in se z njimi tudi poveže na bolj pristen način, kar smo videli skozi prvo sezono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.