Magazin > Film & Glasba & TV
12520 ogledov

Velika zmagovalka je Nizozemska, tudi Zala in Gašper odlična!

Evrovizija 2019
1/18
Epa
Zala in Gašper presenetila z intimnim trenutkom!

Po seštevku ocen strokovnih žirij in ljudstva je na letošnji Pesmi Evrovizije zmagala Nizozemska s pesmijo Arcade Duncana Laurenca. Drugo mesto je zasedla Italija (Mahmood, Soldi), tretje pa Rusija (Sergej Lazarev, Scream). Naša Zala in Gašper sta pristala na odličnem 13. mestu.  

Strokovne žirije so Slovenijo uvrstile na 17. mesto, slovenska žirija pa je največ točk podarila Čehom. Tudi nam so največ točk, deset, podarili češka in poljska strokovna žirija. Po seštevku ocen žirije in ljudstva smo bili še boljši, torej trinajsti. 

Voditelji letošnje Pesmi Evrovizije so bili Assi Azar, Bar Refaeli, Erez Tal in Lucy Ayoub. V finalnem večeru je nastopilo 26 držav, naša Zala in Gašper sta nastopila deseta, nastop pa na koncu začinila s poljubom na lice. Njun finalni nastop si lahko ogledate spodaj. 

Vsako leto je v finalu velikih pet, to so Francija, Italija, Španija, Velika Britanija in Nemčija, država gostiteljica, tokrat Izrael, in dvajset držav, ki so se v finale uvrstile na dveh predizborih. Na torkovem predizboru so se v finale uvrstili predstavniki Grčije, Belorusije, Srbije, Cipra, Estonije, Češke, Avstralije, Islandije, San Marina in Slovenije, na četrtkovem predizboru pa predstavniki Severne Makedonije, Nizozemske, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbajdžana Danske, Norveške, Švice in Malte. 

Zmagovalno skladbo so izbrali gledalci in petčlanske strokovne žirije iz vseh 41 držav udeleženk. Glasovi so šteli v razmerju 50:50. Slovensko žirijo so sestavljali Urša Vlašič, Urša Mihevc, Žiga Klančar, Ula Ložar in Mate Bro. Točke slovenskega glasovanja je v Tel Aviv sporočila naša lanskoletna predstavnica Lea Sirk.

Poleg razglasitve zmagovalke Evrovizije je bil vrhunec večera tudi nastop Madonne, ki jo je na evrovizijski oder menda zvabilo milijon dolarjev, ki naj bi jih za nastop plačal multimilijarder Sylvan Adams, poroča MMC. Madonna je zapela dve pesmi, hit Like A Prayer, premierno pa najnovejšo skladbo Future

roko blažević Magazin Eurosong: Šok za Hrvate Evrovizija, Avstralija Evrovizija Magazin Favoriti nocojšnjega finala Evrovizije
Komentarjev 17
  • crniovcar 09:55 19.maj 2019.

    DELIM---Eurovizija ni nic drugega, kot odlicna ekshibicija za istospolne usmerjence. Kar ni sicer prav nic narobe, samo cas bi ze bil, da se to enkrat odkrito pove. Potem bodo tisti redki nastopajoci, ki v to kategorijo ne spadajo, vsaj vedeli, ...prikaži več da so le okrasek na tortici, a zmagati ne morejo, ker homoseksualnega lobija, ki Eurovizijo vodi, pac premagati ne morejo. O nasih dveh ni vredno zgubljati besed, sem pa zato ugotovil, da je prvovrstna uspavanka. Pri nasem otroku deluje hipoma.

  • rogixl 09:00 19.maj 2019.

    Tale Sirkova je pa res poden od podna.

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 08:46 19.maj 2019.

    imamo tretji tir, škoda denarja za to sranje smrdljivo

Sorodne novice