Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Inteligentni ritmi plesnega posebneža

Vsak nov album Venetian Snaresa prinaša nov zvok, novo vzdušje in nov svet, pri Žurnal24 main
Se vam pleše? Channel Zero vabi na inteligentne plesne ritme, ki jih bo za gramofoni zmešal Kanadčan Venetian Snares.

Aaron Funk, kanadski posebnež, ki sliši tudi na ime Venetian Snares, se je med prave izvajalce prebil leta 2001, ko se je pridružil cenjeni založbi Planet Mu. S svojo inteligentno plesno glasbo je pritegnil številne navdušence po svetu in poleg Squarepusherja, Apex Twina in podobnih postal eden bolj presenetljivih ustvarjalnih glasbenikov, ki danes delujejo na eksperimentalni elektronski sferi.

Z velikimi vzorniki ga druži detajlno programiranje tolkal ter ljubezen do grobih kontrastov med zlagoma valujočimi temami in nasilno, nečloveško pospešeno ritmiko. Ob vsej tej tesnobi, ki naj bi jo zbujale njegove temačne cronenbergovske pokrajine, sempli klasičnih godal in nenazadnje tudi na kriminalno psihopatologijo namigujoči naslovi ter oblikovanje ovitkov, pa Funk ni izgubil smisla ne za humor, ne za nepredvidljivost in stimulacijo.

Njegov intenziven efekt se tako kaže v njegovi zavidanja bogati diskografiji in nekonvencionalnimi obdobji nadustvarjalnosti, v katerih zlahka navrže tudi do več izdaj letno.

Danes boste za vstopnico odšteli 12 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.