Magazin > Film & Glasba & TV
88 ogledov

Ivona: Žal mi je, da z Joelom ne bova par

bar Anže Petkovšek
V intervjuju s finalistko Bara Ivono smo se pogovarjali o Joelu, o seksu in o tem, zakaj nima samospoštovanja.

Kaj boš naredila, če zmagaš?
Če zmagam, bi se najprej usedla in premislila, naredila bi načrt, kaj bi naredil z denarjem. Posvetovala bi se s staršema. Veliko željo imam, da bi odprla majhno kavarno, ampak najprej bi morala narediti poslovni načrt, če se mi to sploh splača, če bi se izšlo. Bom pa čim bolj poskusila izkoristiti prepoznavnost in na tem delati, dokler je še vse sveže. Potem pa so na vrsti počitnice.

Počitnice, kaj malo bolj razkošnega?
Jaz sem skromna, zadovoljna sem, da grem s prijateljicami na Krk ali v Umag. Bom pa z eno prijateljico sigurno šla v Budvo.

Rekla si, da boš del denarja porabila za operacijo prsi. Še vedno načrtuješ to?
V načrtu imam, da bi to naredila sponzorsko, če bi se le dalo, ampak ja, definitivno imam v načrtu operacijo prsi. Nima veze ali dobim denarno nagrado ali ne. Če zmagam, bom denar porabila pametneje kot samo za operacijo.

Kaj si boš iz Bara najbolj zapomnila?
Joj, težko. Toliko izkušenj je bilo. Sigurno si bom zapomnila svoj prvi dan v Baru, ker je bil to zame velik šok. Zapomnila si bom dan, ko sem priznala, da sem poročena, ker se od takrat počutim veliko bolje. Od takrat se res počutim 20 kilogramov lažja, čeprav sem se zredila (smeh). Res se mi je odvalil kamen od srca. Spoznala sem veliko ljudi, ki so prijazni, dobrosrčni …

Bi se še enkrat prijavila, zdaj, ko veš, kako je?
Bi. Ni mi žal za nič, kar se je zgodilo. Mislim, da prevladujejo pozitivni spomini, ne negativni, tako da ja, bi se še enkrat prijavila.

Torej si se navadila na življenje pod kamerami?
Jaz sem sem notri prišla takšna, kot sem in to vedo vsi, ki me poznajo že od prej. Na začetku nisem dojela, da smo obkroženi s kamerami. Meni to res ni problem.

Ti je žal, da sta se z Joelom predajala strastem, glede na to, da je bilo vse posneto?
Ni mi žal, saj nisva snemala filmov za odrasle. Meni je bilo z njim lepo in ne, ni mi žal. Žal mi je le to, da ne bova nikoli skupaj kot par.

Kako pa to komentirajo domači?
Mene domači vedno podpirajo. Vse sem delala zelo korektno in nič se ni videlo … Sicer pa vsi to počnemo.

Kako komentiraš, da je zanikal seks v wc-ju, v omari in v avtu? Pravi, da bi vsekakor imeli kakšne posnetke …
Joel je igral na to karto, da je igral varno. Govorila sem mu, naj bo iskren, ampak očitno je mislil, da bo tako lažje prišel skozi šov. To je zanikal, ker je želel izpasti popoln. Vedno so nam govorili, da seks manjša podporo gledalcev. Jaz se nikoli nisem ozirala na podporo. Mislim, da je on vse to zanikal zaradi oboževalcev.

Ampak on to zanika, čeprav so tukaj kamere. Rekel je, da ne ve, "kam si gledala“. Kako to komentiraš?
(smeh) Ne vem, zakaj je to rekel. Zakaj bi jaz to sploh priznala? To je bil minus zame. Ne vem … Nisem pa takšna oseba, da bi lagala. Če me na izjavi vprašajo nekaj, povem, kot je, on pa to očitno zanika. Vsekakor se pa to da narediti, ne da bi nas kamere ujele. To je pojasnil tudi Črt in ne vem, brez veze je zdaj razpravljati, kaj je posneto in kaj ne. Velikokrat smo bili v avtu in nas niso snemali.

Joel se je s tabo igral kot mačka z mišjo. Kakšen je tvoj komentar na kritike, da nimaš kančka samospoštovanja?
Jaz imam zelo slabo samospoštovanje. Tudi samozavesti nimam. Imela sem takšnega bivšega fanta, da je z menoj imel takšen odnos, da me je psihično uničil.

Joel ti je celo rekel, da upa, da v bar pride tvoj bivši in te pretepe. Te besede si mu oprostila, čeprav te je spravil v jok. Kako to?
Jaz sem takšen človek. Jaz vedno oprostim. Grem naprej, nisem ravno zamerljiv človek. On je bil meni všeč in mu tega nisem zamerila. Je pa on to rekel bolj v jezi in se mi je kasneje opravičil in rekel, da tega ni mislil resno, ker je situacijo poznal tudi pred Barom. Moje mnenje je, da tudi najhujšemu človeku ne privoščimo groznih stvari.

Sta bila vidva zunaj samo prijatelja ali kaj več?
Joel je lep fant, v redu je. Bil mi je všeč, ampak nikoli se nisva zapletla. Bila sva le prijatelja.

Ko si ti prišla v Bar, je ven prišla informacija, da je Joel tebe klical in vabil ven?
Tako je, jaz sem bila zasedena in ja, Joel je bil tisti, ki me je vabil, da se dobiva na pijači. Jaz sem odklonila, ker sem imela fanta in to je to. Enkrat sva se dobila pred Barom. Bila sem zaljubljena in je z Joelom bilo le na prijateljski bazi.

Res misliš, da je Suzana bila tista, ki je povedala drugim, da si poročena?
Iskreno, mislim, da Sanja in Joel definitivno nista bila, tudi Emi ni bil. Tukaj najbolj sumim Tanjo in Suzano. Ampak iskreno me niti ne zanima. Jaz sem Suzani že rekla, da je nikoli nisem obtoževala, da je ona to izdala medijem. Sem ji pa očitala, da je veliko stvari prikrivala in ne vem, zakaj je mogla ravno pri tej temi takoj odgovoriti na vprašanja Denisa. Tukaj se vidi, da je to naredila namerno.

Kako to, da je za to vedela tudi Tanja, glede na to, da si nista bili tako naklonjeni?
Tanja je vedela, ker ima ona v sebi nek materinski čut in zna zelo dobro potolažiti človeka. Sicer sva res bili kot pes in mačka, a me je velikokrat potolažila. Mi je pa žal, da ko smo bili v normalnem stanju, da me ni marala, da je to tako zelo pokazala. Žal mi je, da ni bolj pokazala te svoje dobrote, ki jo ima ob sebi. Je pa res, da mi je zelo stala ob strani, ker je imela podobno izkušnjo in mi je pomagala.

Se ti zdi, da bi imeli drugačen odnos, če ti ne bi pokazala, da ji nisi všeč?
Jaz sem ji že, ko sem prišla v Bar, rekla, da mi je antipatična. Mislim, da jo je to malo zabolelo in da je to vedno imela v glavi. Če bi imeli drugačen odnos, ne vem, ampak ja, imeli sva tudi lepe trenutke.

Glede poroke, je bila majhna? Velika?
Ne bom o tem razlagala. Rada bi domačim povedala več, potem pa novinarjem povem vse.

Si se poročila iz ljubezni?
Ja.

Zakaj pa potem zdaj, nekaj mesecev po tem že razmišljaš o ločitvi?
Ker ne mislim več biti s tem človekom in mislim, da nima smisla.

Zakaj pa nisi povedala staršem?
Njega so poznali in tega niso odobravali.

Torej je bila poroka na skrito?
Ja, nekaj takega (smeh).

Zakaj se ti je Suzana tak zelo zamerila?
Najbolj se mi je zamerila, ker sem videla, kako manipulira z nami. Ves čas sem videla, da igra in ta teden sem dobila potrditev. Jaz sem tak človek, da vse povem naravnost in ne mislim taktizirati in razmišljati, kaj mi bo pomagalo v šovu in kaj ne. Mislim, da nas je zelo dobro izigrala.

V avtomobilu si jo spraševala, kako to, da je tako samozavestna in da se ti zdi, da ima govore pripravljene. Si takrat že vedela za dnevnik?
Takrat še nisem vedela za to, ampak ona se mi je vedno zdela nenormalno pripravljena na vse. Delovalo mi je, kot da je "naštimana“ za zmago. Ona je bila prepričana, da bo zmagala. Mislim, da ima vsaka normalna oseba vsaj malo dvoma. Jaz vem, da kdaj dvomim vase. Črt je zelo samozavesten pa vseeno podvomi vase. Ona pa v sebi ni imela nič dvoma. Potem, ko sem dnevnik prebrala sem pa sploh bila šokirana. Šokiralo me je, kaj vse je napisala samo v enem dnevu. To je bilo od člankov, do štirih strani, kjer je pisalo "Suzana Zekovič zmagovalka Bara“. Mene je prestrašilo, kaj vse je lahko napisala v vseh treh mesecih.

Pa je bilo v teh zapisih kaj o vas, o drugih Barovcih?
Tega nisem videla, ker sem vse na hitro preletela in ne vem. Videla sem le, da je napisala neka mnenja o kmetovalcih, ampak to sem zelo na hitro prebrala. Ne vem, kaj točno je pisala o drugih.

Se ti zdi res pošteno, da si stikala po Suzaninem dnevniku?
Tako bom rekla, tukaj smo sami domači. Če si kaj izgubil, si malo stikal. Tudi ko je ona kaj zgubila, je stikala po stvareh. Meni to ni nič takšnega. Jaz sem samo dvignila vzglavnik in sem našla dnevnik. Vedela pa sem, da ima en zvezek še v vrečki in potem, ko sem prvega našla, me je seveda zanimalo, kaj piše v drugem. Nisem pa imela časa pogledati drugega zvezka.

Kako pa bi se ti počutila, če bi ti nekdo stikal po tako osebnih stvareh?
Če imaš čisto vest, ni problema. Meni je vseeno. Stikajte po mojih stvareh. Ona je najbrž imela slabo vest. To, da je nenehno poudarjala, da ji stikamo in da gre za njeno zasebnost, nakazuje, da je to njena obramba.

Zakaj te je bilo strah spati zraven Suzane?
Ne, da me je bilo strah. Takšna negativna energija je bila. Zame je bil šok, da je ona vse to delala in pisala. Spraševala sem se, kdo sploh je ta človek, s katerim sem jaz v stanovanju že tri mesece. Tudi v tistem trenutku sem ji rekla, naj se mi ne približuje.

Misliš, da bosta z Emijem še prijatelja? Nam je rekel, da se morata nekatere stvari še pomeniti ...
Kar se Emija tiče, ne vem. Jaz sem njemu povedala, kaj bom naredila in ni se mi zdelo lepo, da je hotel, da podprem Suzano, če je vedel, da mi ni všeč. Jaz sem bila njega v Prekmurju zelo vesela in res mi je pri srcu. Tudi z mojimi starši se lepo razume. Pričakujem, da se bova družila, ko pridem ven. Njega je prizadelo to, da je šel ven. Tudi mene je prizadelo, ko je rekel, da sem mu zabila nož v hrbet. On je bil na to pripravljen, ker sem mu povedala, da bom plus dala Joelu. Sem mu tudi povedala, da to delam, ker sem bila prepričana, da bo ostal notri. In zame je bil velik šok, ko je šel ven. Nisem mogla mimo svojih občutkov in ne vem, zakaj bi morala nekaj na silo delati. Malo se mi je zdelo hinavsko, ker je najprej hotel dati plus Suzani, potem pa ga je dal meni. On je želel izpasti žrtev, češ jaz sem njemu dala minus med tem, ko je on meni dal plus. Ne vem, bomo videli, kaj bo. Bova razčistila. Najbolje, da pozabiva Bar.

Zakaj meniš, da si preživela že toliko stolov?
Ne vem, zakaj. Očitno so me ljudje podprli, ker sem jim bila bolj všeč kot nasprotnik.

Katere so Črtove pozitivne in katere so njegove negativne plati?
Pozitivne stvari so, da je zelo izkušen, da je delaven in k Baru je zelo pripomogel. Je zelo pozitiven in zelo dobrosrčen, velikokrat mi je pomagal. Kar se negativnih plati tičeme moti, da ne pokaže več te norosti, ki jo ima v sebi.

Kje pa si videla to norost?
To sem večinoma slišala od njegovih prijatelje in včasih se mu vidi, da je nor, ampak se hitro ustavi. Mislim, da se zadržuje zaradi kamer.

Da je Črt boljši barovec, je jasno. Bi se ti zdelo pošteno, da kljub temu zmagaš ti?
Seveda bi se mi zdelo pošteno, ne glede na to ali je boljši ali ne. Mislim, da je to šov. Če bi šlo samo za gostinstvo, bi v Bar vzeli več profesionalcev. Ampak glede na to, koliko izkušenj sem imela in da sem zelo napredovala, si zaslužim zmago. Sem pa jaz imela največ psihičnih vzponov in padcev. Poleg tega sem vedno enaka, niti malo se ne pretvarjam. Za tako stvar moraš „imeti jajca“. Prišla sem do tega, da jih jaz resnično imam!

Si se naučila česa novega o sebi?
Ja, definitivno! Sploh samokontrole. Pri Tanji in Suzani sem se velikokrat zadržala z izjavami. Veliko stvari, ki so me v preteklosti mučile recimo. Vem, da lahko živim brez določenih stvari, brez bivšega fanta recimo in takšne stvari.

Vsebine s področja lepote, nege in stila na forumih med.over.net.