Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Jekleno nebo nad kinematografi

Jekleno nebo Kolosej
Danes priporočamo ogled znanstvenofantastične akcijske komedije o nacistih, ki leta 1945 zbežijo na temno stran Lune in se leta 2018 vrnejo na Zemljo. Jekleno nebo (Iron Sky) je na sporedu v ljubljanskem Koloseju ter Planetu Tuš v Celju in Mariboru.

Ob udarnih ritmih slovenske skupine Laibach se nad Zemljo zgrnejo neznana vesoljska plovila. Upravljajo jih nacisti, ki so po porazu v 2. svetovni vojni zbežali na temno stran Meseca in ustvarili novo vojsko za invazijo in pokoritev sveta.

Leta 2018 se vrnejo na Zemljo in z manipulacijo onesposobijo naivno predsednico ZDA, toda druge države jih napadejo s svojimi nezakonito razvitimi vesoljskimi plovili. Napredna nacistična znanstvenica in ameriški astronavt se odpravita nazaj na Luno, da bi preprečila načrte popolnega uničenja Zemlje, toda nova svetovna vojna se zdi neizogibna. Nacistični znanstveniki so namreč prišli do prelomnega dosežka.

Iz skrivnostne baze na Antarktiki so bila izstreljena prva vesoljska plovila, ki so pristala na temni strani Lune, kjer je nastala vojaška baza Schwarze Sonne (Črno sonce). Tam naj bi se izurila močna invazijska flota, ki bi se ob pravem času vrnila na Zemljo in jo prevzela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.