Magazin > Film & Glasba & TV
94 ogledov

Kako je pri nas zrastel rap

Mirko Arhiv izvajalca
Dokumentarni film Veš, poet, svoj dolg?, ki bo predvajan ob 21.30 v atriju novomeškega kluba LokalPatriot, dokumentira zgodovino slovenske raperske subkulture in svoj pomen za kulturno politično stvarnost. Po projekciji bo svojo novo ploščo Borec v meni predstavil Mirko & band.

Ekipa vest.si je pripravila dokumentarni film o slovenskem rapu z naslovom Veš, poet, svoj dolg?, ki si ga bo mogoče ogledati nocoj v atriju kluba LokalPatriot.

Dokumentarni film prikazuje zgodovino slovenske raperske subkulture in njen pomen za kulturno politično stvarnost, v njem pa nastopajo vsi pomembni predstavniki slovenske rap scene. Od začetnikov slovenskega rapa Jureta Koširja in Pasjega kartela, Ali Ena, Klemna Klemna pa do vseh ostalih pomembnejših raperjev: Trkaja, Zlatka, Murata & Josa, Nikolovskega, Doše, Koste (na sliki), Ntoka, Valterja, Tekochee Kruja, Steklih psov in drugih.

Ob tej priložnosti bo Mirko predstavil ploščo Borec v meni, ki je vsebinsko, tehnično in produkcijsko njegov najboljši projekt. Leto pozneje je Mirko, nekoč prepoznaven kot Atil – raper, ki je na sceno vstopil z dvojnim gostovanjem na Trkajevem Rapostolu leta 2007 –, izdal svoj prvi solo projekt: Atila – Teorija Đorđe Kesić; temu "uličnemu" projektu so sledila gostovanja še na drugih ploščah, med drugim tudi na plošči Zlatko in prijatelji. Mirko je sodeloval tudi z Always Cvič'k Bandom pri kreaciji himne za Cvičkarijo.

Tokratni koncert bo Mirko nadgradil z bendom, ki ga sestavljajo: Črt Zorko (bass), Erni Padewsky (klaviature), Jože Cesar (bobni), Mihajlo Milić (fx, back vokal), Timo Radović (MPC) in glasbena gostja Anja Hrastovšek (back vokalistka).

Za vstopnico boste odšteli 5 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.