Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Katere zvezde so sijale in katere ugasnile

Lady Gaga
1/5
Reuters
Letos smo bili v svetu zvezd priča številnim zmagam in izgubam. Sijali sta denimo Adele in Lady Gaga, tragično pa je ugasnilo življenje Amy Winehouse.

Tujo mainstream glasbeno sceno je letos zagotovo najbolj zaznamovala britanska soul pevka Adele, saj je s svojim drugim albumom 21, ki je postal najbolje prodajan album stoletja v Veliki Britaniji in najbolje prodajan album leta v ZDA, dobila še kar šest nominacij za nagrade grammy. Vseeno ji na letošnjih evropskih nagradah MTV ni uspelo zasenčiti ameriške pop ikone Lady Gaga, ki je maja izdala svoj drugi studijski album Born This Way.

Smrti, zaslužki in obletnice

Svet je letos izgubil kar nekaj zvezdnikov – izpostavimo naj v 27. letu preminulo britansko pevko Amy Winehouse, hollywoodsko ikono Elizabeth Taylor, televizijskega detektiva Columba Petra Falka, raperja Heavy D ter legendo vrestlinga in zvezdnika TV oglasov Randyja Savagea - Macho Mana. Letos so razpadle skupine The White Stripes, Faithless in R.E.M., Take That pa je že drugič zapustil Robbie Williams. Po podatkih revije Forbes, ki vsako leto sestavi seznam največjih glasbenih zaslužkarjev, so letos med glasbeniki največ zaslužili rockerji U2 – 195 milijonov dolarjev, kar je 65 milijonov več kot lani. Na drugem mestu je s 125 milijoni dolarjev zaslužka pristala skupina Bon Jovi, s sto milijoni pa jim sledi Elton John, ki je letos prvič nastopil tudi v Sloveniji. Glasbeni svet je poleg tega praznoval kar nekaj pomembnih obletnic – julija je minilo 40 let od smrti pevca skupine The Doors Jima Morrisona, 5. septembra pred 20 leti pa nas je zapustil Freddie Mercury, pevec skupine Queen. Isti mesec leta 1991 je Nirvana izdala album Nevermind.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.