Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Laibach prihajajo v miru

Laibach Arhiv Kina Šiška
V Kinu Šiška bodo nocoj ob slovenski premieri filma Jekleno nebo (Iron Sky) nastopili Laibach, ki na oder prihajajo v okviru evropske turneje We Come in Peace.

Laibach bodo v Šiški nastopili v sklopu posebne evropske turneje We Come in Peace, ki poteka od konca marca do konca aprila, med drugim pa so 14. aprila nastopili v prestižni Turbinski dvorani galerije Tate Modern v Lonodnu.

Še pred koncertom pa si boste lahko ogledali film Jekleno nebo, enega težko pričakovanih filmskih novosti v tem letu. Tako boste lahko nocoj slišali tudi glasbo, ki so jo Laibach napisali za omenjeni film, znanstvenofantastično črno komedijo o nacistih, ki leta 1945 pobegnejo na Temno stran Lune, potem pa leta 2018 napadejo Zemljo.

Med drugim bo zasedba postregla tudi z glasbo s prihajajočih albumov Laibach Revisited  in Reproduction Prohibited / An Introduction To… Laibach, ki spomladi 2012 izide pri založbi Mute. Album je zbirka najbolj znanih priredb, ki jih izvaja zasedba Laibach, poleg tega pa trije redki posnetki: Bruderschaft, kraftwerovska priredba njihove lastne pesmi Brat moj, Warme Lederhaut, posnetka Warm Leatherette v okviru projekta The Normal, ki je bil prvič izveden maja 2011 na zdaj že legendarnem festivalu Short Circuit presents Mute, in Ballad Of A Thin Man, ki jo je izvirno posnel Bob Dylan.

Ogled filma in koncerta vas bo stal 30 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.