Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Madonna ostala izven tekme

Madonna Reuters
Beneški filmski festival. V Benetke v sredo prihajajo številna znana imena iz sveta filma.

V sredo se odpira lov za zlatim levom, prestižno nagrado 68. beneškega filmskega festivala, ki ga bo po uvodni slovesnosti odprl George Clooney s filmom Marčeve ide, v katerem je zaigral v vlogi predsedniškega kandidata, hkrati pa že četrtič sedel na režiserski stolček. Po mnenju nekaterih medijev dejstvo, da ravno Clooneyjev politični triler odpira beneški festival, ni presenetljivo, saj so bile Benetke v svoji zgodovini pogosto leglo političnih spletk. Clooneyju v filmu delajo družbo sama zveneča igralska imena: Ryan Gosling, Marisa Tomei, Paul Giamatti, Philip Seymour Hoffman, Jeffrey Wright in Max Minghella.

 

Velika režiserska imena
Letos se bo za prestižne nagrade na festivalu potegovalo 22 filmov iz 15 držav, številne med njimi so ustvarila velika režiserska imena, kot so Roman Polanski, David Cronenberg, William Friedkin, Steve McQueen, Todd Solondz in Andrea Arnold. Med zvezdniškimi imeni letošnjega festivala je tudi Al Pacino, ki ga bodo organizatorji z nagrado slava filmskemu ustvarjalcu počastili zaradi izvirnega pečata, ki ga je dal sodobnemu filmu. Pacino se bo na festivalu predstavil tudi z dokumentarcem Divja Saloma, ki proučuje znamenito literarno delo Oscarja Wilda.

Od Črnega laboda do predsednika žirije

Al Pacino | Avtor: Reuters Reuters
Čeprav so mediji namigovali, da naj bi se v tekmovalnem programu beneškega festivala znašel tudi Madonnin novi film W.E., zaradi česar so na festival padle tudi številne kritike, bodo pevkin film prikazali izven tekmovalnega programa. Zgodba o ljubezenski zvezi med britanskim kraljem Edvardom VII. in ameriško estradnico Wallis Simpson pa bo na festivalu doživela svetovno
premiero. Pop zvezdnica naj bi si film želela posneti že pred svojim prvencem Umazanija in modrost, ki sicer ni požel ravno navdušujočih kritik. "Idejo sem imela že pred tem, a sem se odločila, da najprej naredim Umazanijo in modrost, saj sem se zavedala, da nimam pravice posneti česa večjega, dokler ne naredim manjšega filma in se jih tudi naučim snemati," je za eno od ameriških revij priznala pevka. Manjšo vlogo pa je tokrat namenila tudi svoji najstniški hčeri Lourdes. Mednarodni festivalski režiji bo sicer letos predsedoval Darren Aronofsky, režiser filmske uspešnice Črni labod. Zadnji festivalski dan in razglasitev zmagovalcev pa bo 10. septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.