Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Melodična moč cvetočega metala

Skupino Nevermore, ki je zadnji album This Godless Endeavor izdala leta 2005, št Žurnal24 main
Privrženci čistega, melodičnega, progresivnega, tradicionalnega in modernega metala boste nocoj prišli na svoj račun. V ljubljanski Cvetličarni se ob 18.45 začne Power of Metal 2011.

Symphony X je ameriška progresivna metal skupina iz mesta Middletown, New Yersey, ki jo je ustanovil kitarist Michael Romeo. Njihova albuma The Divine Wings of Tragedy in V: The New Mythology Suite sta jih umestila med elito progresivne metal skupnosti.  

Zasedba Nevermore pa spada med metalske legende, saj so skozi leta oblikovali svojevrsten zvok, ki zajema skoraj vsak element metalskega kozmusa. V zvoku skupine Nevermore najdete progresivne glasbene elemente, zahtevna besedila in udarno moč klasičnega thrash metala.

Psyhotic Waltz, ena izmed skupin, ki se bosta nocoj še predstavili na Cvetkinem odru, je nastala leta 1986 v El Cajon v Californiji, ko je mlad kvintet pričel s preigravanjem progresivnega metala.  Thaurorod so veliko mlajši, saj so se našli leta 2002. Glasbeno se gibljejo  v krogu skupin kot so Sonata Arctica, Stratovarius in Dragonforce, kljub temu pa ostajajo zvesti lastnemu stilu, ki je s tehničnega vidika na visokem nivoju.

Za metalno vstopnico boste danes odšteli 29 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.