Magazin > Film & Glasba & TV
119 ogledov

Menuet za Vitomila Zupana

Maškarada Vitomil Zupan Jure Pervanje
Poklon Vitomilu Zupanu s filmi, razstavo in knjigami.

V Narodni in univerzitetni knjižnici bodo danes ob 19. uri odprli razstavo, ki bo posvečena pisatelju, dramatiku, scenaristu in esejistu Vitomilu Zupanu (1914–1987).

Razstava bo v Ljubljani na ogled do sredine februarja, nato bo premeščena v Mariborsko knjižnico, sicer pa se bo ob stoletnici rojstva slovenskega Henryja Millerja, ki je med drugim napisal romane Menuet za kitaro, Levitan in Igra s hudičevim repom, zvrstila vrsta drugih dogodkov. Pri Mladinski knjigi je tako že izšla knjiga o njegovem življenju in delu z naslovom Vitomil Zupan – Važno je priti na grič, v kateri so zbrani biografija, novele, intervjuji, 300 fotografij ter pričevanja in raziskovanja več kot 20 avtorjev, pri Študentski založbi bodo februarja izdali ponatis Komedije človeškega tkiva, v Slovenski kinoteki pa bodo med 20. in 22. januarjem predvajali šest filmov, za katere je napisal scenarij (Nočna pustolovščina, Sarabanda za obešence, Naš avto, Idealist, Peta zaseda in Maškarada).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.