Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Mistični Sigur Rós prvič pri nas

Sigur Rós, Dallas
Oboževalce islandske post-rock skupine Sigur Rós bo prav gotovo navdušila vesela novica, da bo zasedba septembra letos prvič nastopila tudi pri nas.

Islandska post-rock zasedba Sigur Rós, ki velja za eno najbolj zanimivih, samosvojih in najizvirnejših sodobnih glasbenih zasedb, se po večletnem premoru vrača na koncertne odre. Zadnjič so skupaj nastopili leta 2008, zatem pa so si Jónsi, Kjartan, Georg in Orri vzeli čas za solo projekte.

Konec poletja bodo imeli tako v Evropi le nekaj koncertov, med temi tudi v Sloveniji, kjer jih bodo slovenski navdušenci 5. septembra lahko pri nas prvič poslušali v živo.

Islandski band v svoji značilni glasbeni izraznosti izhaja iz post-rocka, ki ga mešajo z elementi eksperimentalne, minimalistične in klasične glasbe, znani pa so po svojih eteričnih zvokih in značilnem vokalu pevca Jónsija, njihovi koncerti pa so vedno nekaj posebnega.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.