Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Na evropskih MTV nagradah so slavili ...

Selena Gomez
1/26
Reuters
V Belfastu se je zaključila podelitev evropskih nagrad MTV, ki jih je vodila mlada igralka in pevka Selena Gomez (tudi nominiranka). Največ nagrad - štiri je pobrala Lady Gaga.

Letošnjo podelitev evropskih MTV nagrad, ki je potekala nocoj v areni Odyssey v irskem Belfastu in jo je vodila simpatična Selena Gomez, je otvorila skupina Coldplay s pesmijo Every Teardrop Is a Waterfall. Prvi kipec je romal v roke "roza" Katy Perry, ki po mnenju evropske publike najbolje zveni v živo. Nominiranci v tej kategoriji so bili še Lady Gaga, Foo Fighters, Coldplay ter Red Hot Chili Peppers.

Od sedmih nominacij je Lady Gaga prejela kar štiri nagrade. In sicer je bila kontroverzna pevka, ki tudi tokrat ni razočarala s svojo nenavadno opravo, izbrana za najboljšo izvajalko, pri čemer je tekmovala z Adele, Beyoncé, Jennifer Lopez in Katy Perry, njena pesem Born This Way pa je bila proglašena za najboljšo pesem leta. Gaga, ki je bila nad zmago v tej kategoriji videti presunjena, je ob prejemu nagrade celo zajokala. "Vedela sem, da gre za zelo posebno pesem, ko sem jo napisala," je povedala v svojem zahvalnem govoru. Za isto skladbo je bila nagrajena tudi v kategoriji najboljši videospot, Gagi pa sta nagrado, ki jo je namenila svoji sestri, podelili dve lepotici, manekenki Bar Refaeli in Irina Shayk. Pevka je bila proglašena tudi za glasbenico z najbolj zvestimi oboževalci.

Queenom nagrada za življensko delo

Posebno nagrado za življenjsko delo je letos prejela legendarna britanska zasedba Queen, ki je za konec tudi nastopila. 24. novembra bo minilo 20 let od smrti njenega pevca Freddieja Mercuryja. Nagrado je glasbenim ikonam podelila Katy Perry, ki je v svoji napovedi povedala, da je danes ne bi bilo na odru, če ne bi bilo Queenov. Lani je nagrada "Global Icon Award" romala v roke skupine Bon Jovi.

V kategoriji za najboljšega izvajalca je slavil najstniški idol in fant letošnje gostiteljice Justin Bieber, ki je nagrado speljal preostalim štirim nominirancem v tej kategoriji: Eminemu, Davidu Guetti, Brunu Marsu ter Kanyeu Westu. Le malo zatem je mladi kanadski pevec iz rok raperja Ludacrisa prejel še svojo drugo nagrado večera, in sicer za najboljšega pop izvajalca. Po dve nagradi so prejeli tudi Bruno Mars ter skupina 30 Seconds to Mars. Brunu Marsu je pripadla zmaga v kategoriji za najboljšega novinca, ob prejemu nagrade pa je požel bučni odziv predvsem ženskega dela občinstva. Simpatični pevec je bil izbran tudi za najboljšega Push izvajalca. Dve nagradi so na letošnji podelitvi prejeli tudi 30 Seconds to Mars, in sicer za najboljše alternativne izvajalce ter najboljši World Stage nastop.

Za najboljšega hip hop izvajalca je bil razglašen Eminem, ki pa svoje nagrade žal ni osebno sprejel. Svojim oboževalcem se je ob tej priložnosti oglasil ter zahvalil kar iz studia, kamor se je zaprl s svojo ekipo. Najboljši rokerji so postali Linkin Park.

Kot se za vsako večjo prireditev spodobi, tudi pri tej ni manjkal svojevrsten škandal. Zanj je poskrbel irski nagec, ki je prekinil nastop ameriške igralke Hayden Panettiere, ki je razglasila zmagovalko za najboljšo pesem letošnjega leta.

Na podelitvi so s svojimi nastopi med drugim navdušili Jessie J, Bruno Mars, Justin Bieber, David Guetta, Lady Gaga ter skupine Coldplay, LMFAO, Red Hot Chili Peppers in Queen, mednarodna glasbena televizija MTV pa se je ob nocojšnji priložnosti spomnila tudi letos tragično preminule Amy Winehouse.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.