Magazin > Film & Glasba & TV
26151 ogledov

Nasilje: POP TV razložil, zakaj niso ukrepali

kmetija2017
"Vse ima svoje meje."

Mnogo gledalcev je bilo zaradi spora, ki smo mu ga bili priča v šovu Kmetija, ogorčenih, saj so letele težke besede in psovke. Ob tem so se mnogi vprašali, zakaj produkcijska ekipa, ki dela za POP TV, ni ukrepala. Fizično nasilje se je doslej vedno kaznovalo s kazenskim odhodom domov, verbalno nasilje pa je dovoljeno.


kmetija2017 Magazin Na srečo so včerajšnji del Kmetije predvajali po 22. uri
 

"Vse ima svoje meje, za takšno obnašanje in kršenje pravil bi moral POP tv vse skupaj poslati domov ali pa jim odvzeti pri prislužen denar,“ je na našem Facebook profilu pod vestjo o nemogočem obnašanju tekmovalcev zapisal Stanko, Nevenka pa je pripomnila: "Verbalno nasilje je treba takoj sankcionirati, popolnoma enako kot fizično. POP, kaj še čakaš? Pokaži naši družbi, kaj je nedopustno. To je nedopstno, da ne pokažete nobene kritike do tega nasilja.“ Tudi uporabnica Facebooka Jožica je bila šokirana. "Čas je za pošteno kazen. Takih besed pa še ne.“ "Sramota za POP TV. Vse, kar dopuščajo... To je nedopustno. Sramota za Slovenijo. Poden,“ pa se je jezila Alma.

V katerem primeru bi ukrepali?

"V resničnostnem šovu Kmetija tekmovalci drug z drugim živijo 24ur na dan. Razumljivo je da v tem času lahko pride do tesnih zavezništev pa tudi do burnih konfliktov. Enemu takih smo bili priča v tej oddaji. Produkcijska ekipa v take konflikte ne posega, dokler ni resnih znakov, da bi lahko prišlo do fizičnega nasilja oziroma dokler za pomoč ne zaprosijo tekmovalci. Do sedaj zanjo tekmovalke in tekmovalci še niso zaprosili,“ so na naše vprašanje, zakaj v tem primeru nihče ni urepal in ustavil verbalno nasilje, odgovorili na POP TV.

Komentarjev 6
  • Josko Kukovec 19:05 09.november 2017.

    Vse eno na kak način se izgovarjate,da nobeden od tekmovalcev ni zaprosil za posredovanje,in to je za vas kulturnike iz Pop TV.ja dovol,da dopustite takšno verbalno nasilje nad nemočnima ženskama.Če je verbalno nasilje z zakonom opredeljeno kod kaznivo dejanje potem ...prikaži več to velja tudi za POP TV.Ampak očitno uživate ob psihičnem trpinčenju nad ženskami,zanimivo pri tem še sodeluje tudi Natalija. Upam le,da bodo prizadete vložile ustrezne tožbe.

  • smejka 14:43 09.november 2017.

    Pakajpričakujete od rešničnostnih šovov?Že na avdicijah izberejo ljudi, ki nakazujejo,da bodo delali take ali drugačne burke v šovu in s tem dvigali gledanosti.Kdo je torej tu nor?Gledalci in nihče drug.Me pa jezi,da seuporablja znanje psihologije v te namene.

  • pje 09:56 09.november 2017.

    Seveda si pop (tv oglasi) lahko to dovoli, ko pa je iz vseh straneh nedotakljiv! Kar rečejo to velja pa naj bo še tako narobe! Saj pa oni na rtv slo so enaki, plačujejo si lepe plače za skorajda, da ...prikaži več ne bom rekel nedelo. Program pa tudi vidimo in slišimo kak je.