Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Njuno skrito zasebno življenje

V Zasebnem življenju med drugim nastopajo tudi Saša Tabaković, Nina Valič in Bra Žurnal24 main
Nekateri se s svojim zasebnim življenjem nenehno ukvarjajo, drugi se nočejo. Tudi Ona in On se nočeta, zato lahko vi vanj pokukate ob 20. uri v SNG Drami Ljubljana.

Ona (Barbara Cerar) in On (Uroš Fürst), osrednji osebi igre z naslovom Zasebno življenje, se prvič srečata na vlaku, ki se ga bolj kakor drugih drži pridih nostalgije. Toda tako v sodobnem vlaku kot v nastajajočem ljubezenskem odnosu ni skoraj ničesar več romantičnega, ni preskakovanja iskric in občutka usojenosti. Njuno srečanje je naključno, a tudi ko čez nekaj ur spet naletita drug na drugega, je to le novo naključje in njun (ne)odnos ostaja zaznamovan s to naključnostjo ter bežnostjo še celo po tem, ko skupaj preživita noč v hotelski sobi.

Nič torej ne kaže, da naj bi se med njima kaj razvilo. Pa ne zato, ker si ne bi bila všeč, temveč zato, ker je zasebno življenje nekaj, s čimer se ne ukvarjata; On načelno in manifestativno ne, Ona pač zato ne, ker ga pravzaprav nima v svojih rokah.  

Zgodba, ki jo v svoji najnovejši igri pripoveduje Ulrike Syha, je zgodba o približevanju dveh zadržanih posameznikov. Devet prizorov, prepletenih s kratkimi epizodami, neposrednimi nagovori publike in duhovitimi komentarji, je devet ključnih postaj v oblikovanju njunega odnosa. To ovinkasto pot pa opisujeta kar sama in kar imata v mislih z distancirano literarno oznako "zasebno življenje", je pravzaprav ljubezen, to staromodno in zapleteno čustvo, ki ga je treba skriti še bolj kakor ime.

Cena vstopnice je 15 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.