Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Odložil je harmoniko

Slavko Avsenik Žurnal24 main
Konec nastopanja. Slavko Avsenik ne bo več igral na odru, glasba njegovega ansambla pa ostaja na ploščah.

“Harmonike na odru, pred množico, ne bom več igral. Odločitev, da ne bom več nastopal, je bila težka, a tako sem se odločil, delno tudi zaradi bolezni, in upam, da bodo ljudje to sprejeli z razumevanjem,” je Slavko Avsenik, virtuoz na klavirski harmoniki, okronan z mnogimi priznanji v svetu in doma, odgovoril na vprašanje, ali bi zaigral tudi v Stožicah, če bi organizirali Avsenikov koncert.

Po priznanje naslednji teden
Namig za Stožice so nam dali bralci, potem ko smo poročali, da naj bi Avsenik v avstrijskem Gradcu prejel zlati orden časti avstrijske dežele Štajerske za izum in promocijo slovenske narodno-zabavne glasbe, ki je postala simbol in stalnica milijonov poslušalcev po vsem svetu, zlasti na nemškem govornem območju.

Odločitev, da ne bom več nastopal, je bila težka, a tako sem se odločil, delno tudi zaradi bolezni, in upam, da bodo ljudje to sprejeli z razumevanjem.
Slavko Avsenik

Žal se Avsenik podelitve zaradi bolezni ni mogel udeležiti, zato je niti ni bilo, je pa od generalnega župana Gradca Franza Vovesa prejel povabilo, da bi priznanje prevzel 17. novembra.

Veselo ves november
Sicer pa bo ves november pri Avsenikih v Begunjah v znamenju glasbe, ki sta jo in jo še ustvarjata brata Vilko Avsenik in Slavko Avsenik. “Pripravljamo dva tematska glasbena večera. Prvi bo jutri in bo posvečen Vilku, drugi pa 26. novembra, prav na dan Slavkovega 81. rojstnega dne,” nam je povedala Lili Milojevič iz Muzeja Avsenik, kjer bodo ta dan odprli tudi dopolnjeno razstavo gramofonskih plošč Ansambla bratov Avsenik, ki so izšle doma in po svetu.

Osrednji gost tega večera bo Ansambel Saša Avsenika, Slavkovega vnuka. “Vesel sem, da on nadaljuje glasbeno pot in še naprej igra glasbo našega ansambla,” je za Žurnal24 povedal Slavko Avsenik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.