Magazin > Film & Glasba & TV
126 ogledov

Pia: "Strah me je bilo odziva javnosti"

pia Kanal A
Zmagovalka šova Big Brother Pia Filipčič iskreno o preobrazi in trenutku, ko je hotela spakirati kovčke in zapustiti hišo Big Brother.

Na kaj si najprej pomislila, ko si slišala, da si zmagovalka šova Big Brother?
Ko sem zaslišala svoje ime, mi ni bilo jasno, kaj se dogaja. Je rekla, da sem zmagala ali da moram naslednja ven iz hiše? Za nekaj sekund sem samo obstala in gledala, kaj se je zgodilo. Šok, šok. Nato pa me je oblil val srečen. Počutila sem se počaščeno in presrečno, da so gledalci zame glasovali. Veselje je bilo nepopisno.

Zakaj so se po tvojem mnenju gledalci odločili zate?
Mogoče jih je prepričala moja pozitivna energija. Vedno sem se trudila biti takšna, kot sem – nasmejana - in se ne spuščati v nepomembne konflikte ter se osredotočati na bivanje v hiši. Poskušala sem se zabavati in širiti sporočilo, ki sem ga prinesla v šov. Imam občutek, da so to ljudje začutili.

Si verjela, da smo Slovenci tako odprti za drugačnost?
Upala sem. Na začetku sem bila prestrašena, saj nisem vedela, kaj lahko pričakujem. Skrbelo me je, kako me bodo sprejeli sotekmovalci in tudi gledalci. Sčasoma, ko sem videla, kako so me sprejeli kandidati, in da nisem bila izglasovana za izselitev, sem dobila občutek, da tudi zunaj uživam podporo.

Zakaj sostanovalcem nisi takoj povedala, da si še moški?
Tega nisem želela takoj razkriti, ker sem že bila v podobnih situacijah, v katerih sem ljudem za to takoj povedala, pa mi nato niso dali priložnosti. Hotela sem, da tekmovalci najprej spoznajo mene kot osebo. Nisem želela, da bi jih moja drugačnost pri spoznavanju obremenjevala.

Kateri tekmovalec se je na tvojo skrivnost odzval najbolje in kdo najslabše?
Vsi so se super odzvali in me lepo sprejeli. Nikoli nisem imela občutka, da bi bilo komu ob meni neprijetno.

Martin je bil po razkritju, da še nisi bila operirana, šokiran. Kako si se ob tem počutila?
Po eni strani sem bila na Martina jezna. Jaz sem ga namreč videla le kot prijatelja. Tudi dogovorila sva se, da bova le prijatelja. Nato pa je prišlo na dan, da do mene goji globlja čustva. To izkušnjo bi mu lahko prihranila, saj bi mu takoj razložila, da v šov nisem prišla po ljubezen. Ker tega nisem vedela, se je pač zgodilo to, kar se je.

Kdaj si začutila, da si se rodila v napačnem telesu?
Že kot otrok sem začutila, da se z mano nekaj dogaja, da moje telo ne odseva tega, kar čutim. Počutila sem se zmedeno. Imela sem občutek, da sem punca, a mi je bila dana vloga fanta in da tega ne morem spremeniti. Skozi leta pa sem začela spoznavati sebe in svet in ugotovila, da je ta situacija popravljiva in da jo je možno spremeniti ter postati to, kar si.

Kako so starši sprejeli tvojo odločitev? 
Starši čutijo, da z otrokom nekaj ni v redu. Kljub temu so bili na začetku šokirani, ker niso razumeli, kaj to pomeni in kako naj se na to odzovejo. Počasi so se na to navadili in ugotovili, da sem ista oseba kot prej in da se je spremenila le zunanjost.

Kaj pa starši pravijo na tvoj nastop v Big Brotherju?
Bili so več kot zadovoljni. Mislim, da sem jim s pomočjo tega šova sebe lahko še bolje predstavila in jim pokazala, kakšna sem v resnici. Sedaj me še bolj sprejemajo kot prej. Že prej smo se redno videvali, niso pa me imeli možnost spremljati 24 ur na dan in opazovati, kako se vedem do ostalih in v določenih situacijah.

V šovu si omenila, da si imela slabo izkušnjo s psihologinjo, h kateri si morala zaradi želje bo spremembi spola. Povej nam kaj več o tem.
Del preobrazbe so tudi posveti pri psihologinji. Teh pregledov sem se udeležila, a se ni nič premaknilo. Ta psihologinja je bila nato na bolniški, nato se ni več javljala … Pri njej se nisem počutila sproščeno. Imela sem občutek, da se pogovarjam z nekom, ki me ne razume in o tej temi ne ve nič. Pri psihologu se moraš počutiti varno in imeti občutek, da ti lahko pomaga … Pri njej sem spoznala, da nimam druge rešitve, kot da se podam v tujino.

Kakšen je postopek v tujini?
Isti kot pri nas. Najprej pogovori in pregledi, nato ti predpišejo hormonsko terapijo in operacijo.

Praviš, da fantom, ki se zanimajo zate, takoj razložiš svojo situacijo. Kakšni so odzivi?
Do sedaj nisem imela negativne izkušnje. Tega sicer ne delim z vsakim, s katerim spregovorim dve besedi. Ko začutim, da bi me rad bolje spoznal, mu sčasoma povem.

Si se v šovu zaljubila?
Ne.

Med obiskom bara v Beogradu si spoznala Danila. Ga boš poiskala?
Malo smo preveč popili, malo sem morda pretiravala … Vesela sem, da sem ga spoznala, saj je prijeten fant. Mislim pa, da je to to.

Si slišala že kakšno informacijo, zaradi katere si spremenila mnenje o kakšnem sostanovalcu?
Zaenkrat ne. Nisem še imela časa spraševati, kaj je kdo rekel, ali za nazaj pogledati posnetke. Vse želim ohraniti v dobrem spominu.

Česa se sedaj najbolj veseliš in česa se najbolj bojiš?
Srečna sem, da so me ljudje tako lepo sprejeli in da me razumejo. Dobivam ogromno lepih sporočil in komentarjev. Vsega še prebrati ne uspem, kaj šele da bi na vse odgovorila … Ne bojim se ničesar.

Mediji bodo začeli brskati po tvoji preteklosti. Te to kaj skrbi?
Ne. Kar je bilo, je bilo. Vsi delamo napake. Živim, kot živim. Gledam naprej.

Kako nameravaš izkoristiti prepoznavnost?
Dobro moram premisliti, kaj bi sploh rada. Definitivno me veseli delo v šovbiznisu in petje. Preizkusila bi se rada v različnih stvareh, da bi videla, kaj mi bo šlo dobro od rok.

Videli smo te tudi v šovu Agencija Milano. Zasedla si tretje mesto. Ti je ta šov odprl kakšna vrata?
Takrat sem bila še zmedena. Niso vedeli, ali sem fant ali punca. Bila sem tik pred odločitvijo, da 24 ur na dan zaživim kot ženska. Začutila sem, da se moram v tem šovu preizkusiti. Dejansko mi je ta nastop vlil še nekaj dodatnega poguma in mi pomagal spoznati, kdo sem in kaj hočem biti.

Kaj je bil tvoj najlepši in kaj najtežji trenutek v Big Brotherju?
Ne morem izpostaviti le enega lepega trenutka. Veliko je bilo smeha in zabave ter pogovorov. Toliko lepih spominov imam. Najbolj žalosten trenutek pa sem doživela na začetku, ko sem prišla iz luksuznega dela hiše in me je razjedal strah, da me ne bodo sprejeli. Takrat je Žiga takoj opazil, da sem bila moški in to začel širiti naokoli. Ponoči, ko sem o tem razmišljala, me je bilo tako strah, da sem želela spakirati kovčke in zapustiti šov. Da me bodo na koncu tako lepo sprejeli, res nisem pričakovala.

Kakšno je tvoje mnenje o Tomažu. On te je v izolaciji osvajal, pozneje pa rekel, da je ves čas vedel, da si še moški …
Tomaž ima mehko srce. Do vsakega novega dekleta je pokazal neko simpatijo. Nisem pa začutila, da bi bil zaljubljen. Bilo je le nekaj besed in pogledov, ki jih je namenil vsaki drugi v hiši. Vse je bilo bolj prijateljsko.

Kaj bi storila drugače, če bi se lahko vrnila v šov?
Nič. Morda bi zmanjšala pitje alkohola. Te žurke so včasih prestopile mejo …

Komentarjev 5
  • Mombly Pilot 12:59 22.junij 2015.

    Ja pa ZMAGOVALEC in NE ZMAGOVALKA!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Mombly Pilot 12:57 22.junij 2015.

    Takrat si MISLIL še VEDNO si MOŠKI pa čeravno si si dal silikonske VSADKE in menjal IME. Imaš še vedno MOŠKI spolni organ in v osebnih dokumentih OZNAČENO M.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:56 22.junij 2015.

    Če bi blo to res potem ne bi Žiga, ki je homoseksualc zarad glasov že v prvi polovici šova moral zapustit hišo. Izglasoval so ga pa za izselitev zato ker je preveč vzvišen. Ni važn kaj si, tvoja osebnost je ...prikaži veče važna. In v tem šovu se je to več kot dal vidt.