Magazin > Film & Glasba & TV
50 ogledov

Pirati plenijo za Disney

(Foto: Kolosej) Žurnal24 main
Pirati s Karibov. Najdonosnejša filmska franšiza Disneyja prihaja z neznanimi tokovi.

V naše kinematografe naslednji četrtek prihaja četrti del Disneyjeve pustolovske komedije Pirati s Karibov (Pirati s Karibov: Z neznanimi tokovi), tokrat prvič brez igralke Keire Knightley in režiserja Gora Verbinskega, ki ga je zamenjal z oskarjem nagrajeni Rob Marshall. Osrednjo žensko vlogo je odigrala Penélope Cruz, ki jo je, ker je med snemanjem zanosila, v nekaterih prizorih zamenjala kar njena mlajša sestra Mónica Cruz, kapitana Jacka Sparrowa pa znova Johnny Depp, ki je v snemanje privolil, še preden je bil napisan scenarij. Disney je že maja najavil, da bodo film posneli s 3D-kamerami, medtem ko bodo posebni učinki posneti z navadnimi kamerami in nato v postprodukciji pretvorjeni v 3D-format, v katerem si ga bo mogoče ogledati tudi v nekaterih slovenskih kinih.

Čeprav četrtega dela še ni v kinematografih, je scenarij za petega že napisan.

Četrti del tudi prvi del nove triologije
Disneyjev producent Oren Aviv je v izjavi za medije izrazil željo, da četrto nadaljevanje Piratov s Karibov obenem postane tudi prvi del naslednje filmske trilogije. Pisec scenarijev Terry Rossio je pred kratkim povedal, da je že končal scenarij za peti del, ki naj bi ga prav tako režiral Marshall, na vprašanje, ali bo glavno vlogo spet sprejel Depp, ki mu brutalen urnik zaradi studijsko pogojenih datumov izida Piratov 2 in Piratov 3, ni najbolj ugajal, pa je igralec odgovoril: “To ni nekaj, za kar lahko rečeš: Začnimo snemati naslednji mesec in za božič 2012 bo film zunaj. S snemanjem bi morali nekoliko počakati. Vsak del mora biti poseben, tako kot so vsi posebni zame.” Depp je dodal, da še ni videl Rossiovega scenarija, vendar to ne pomeni, da si v vlogi Sparrowa, za katero je v tretjem delu bojda dobil neverjetnih 56 milijonov dolarjev, ne bi želel nastopiti še enkrat.

Keira Knightley | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Pirati s Karibov so sicer Disneyjeva najdonosnejša filmska franšiza, saj so v blagajne po svetu doslej prinesli skoraj 2,7 milijarde dolarjev. Pirati s Karibov: Prekletstvo črnega bisera so zaslužili okoli 655 milijonov, stali pa 125, Pirati s Karibov: Mrtvečeva skrinja, ki so jih posneli za 225 milijonov, več kot milijardo, Pirati s Karibov: Na robu sveta, ki so imeli že 300 milijonov vreden proračun, pa dobrih 960 milijonov. Ekipa kapitana Sparrowa pa je priljubljena tudi pri nas. Prvi del si je leta 2003 ogledalo 93.160 gledalcev, drugega leta 2006 138.951, tretjega pa leto pozneje 114.223.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.