Magazin > Film & Glasba & TV
38397 ogledov

Polom na EMI: Ogorčeni gledalci bi na Evrosong poslali kar Lada Bizovičarja

EMA Adrijan Pregelj/ RTV
V soboto se je na TV Slovenija odvil prvi polfinalni izbor za EMO 2022. Gledalci nad izborom pesmi močno razočarani …

V soboto je na prvem polfinalnem izboru za EMO 2022 nastopilo osem uveljavljenih glasbenikov in dva zmagovalca Eme freš, July Jones, David Amaro, Le Serpentine, Bowrain & Brina, LUMA, Stela Sofia, Jonatan Haller, Batista Cadillac, Zala Smolnikar - Z Á L I in Manouche. V finale so se uvrstili Batista Cadillac, July Jones, Stela Sofia, Manouche, David Amaro in LUMA.

Gledalci pa nad izbranimi polfinalisti niso bili navdušeni, komentarji na Facebooku so bili precej ostri: 

"Le kdo piše tako grozno glasbo? Vsaj tri sem nekje, nekdaj že slišala! G R O Z N O! Pa ti butasti dueti, že preživeti!"

"Očitno je v teh časih lahko vsak pevec, no, če ima kaj evrčkov. Nič od nič, škoda časa,  programa ..." 

"V kaj, na kakšen nivo, se spušča državna TV. Kaj slabšega pa še ne. In to naj bi šlo na Evrovizijo. Kdo sestavlja komisijo, ki te pesmi izbira. Do kdaj bom še plačevala prispevek za take programe ob preštevilčnem kolektivu."

"To je bila prava katastrofa, toliko je dobrih pevcev, na televizijo pa dajo to, nevem, ali so vsi dobri pevci zboleli za kovidom." 

"Ravnokar poteka finalni večer festivala v Sanremu, naj si vele umi malo pogledajo, kako se stvarem streže, ker tole ni podobno ničemur."

"Rad imam razne zvrsti glasbe, ampak tole je pa malce ušlo s tirov, videti je, da je virus opravil svoje ..." 

"Katastrofa, res se strinjam z zgornjim komentarjem, ki pravi, da je vseeno, če gre Lado Bizovičar z njegovo Po hofer ceni … Te pesmi in ojoj,  ne vem kaj izbirajo, komisija in RTV bi se morali malo zamisliti. Vsako leto slabše. Ne morem verjeti, pa toliko dobrih pevcev imamo. Zakaj se dobri ne prijavijo, se naj RTV vpraša.S ramoto si delamo in trošijo naš denar. Raje naj bodo doma in denar namenijo v otroški ali znanstveni program, tudi dobri filmi ali serije bi bile boljše kot tale zmeda ponesrečena ..."

Nekateri pa so se mladim pevcem postavili v bran: 

"Vas ni sram komentatorji. Mladi pojejo, vi jih pa pljuvate, podn od podna."

"Lepo! Mladost je inovativna."

"Nisem kritičen, toda to so dejstva"

Da izbor izvajalcev ni bil posrečen, se strinja tudi poznavalec EME in Evrovizije, novinar in urednik portala evrovizija.com Alesh Maatko, ki je na družbenem omrežju zapisal: "Facebook me je pred objavo vprašal, o čem razmišljam ... O prvem predizboru, za katerega priznam, da me glasbeno ni navdušil. Všečen mi je bil le David Amaro. Veliko ostalega pa bo žal tako hitro odšlo, kot je prišlo. Nisem kritičen, toda to so dejstva. Priznam, pogrešam dobro staro Emo, ki je pokala po uspešnicah ... In hvala bogu, da je ravno ta teden tu obliž za rano - Festival di Sanremo."

Komentarjev 7
  • rd2dmk2 14:10 07.februar 2022.

    pred leti so inšpektorji izdali drakonsko kazen gostincem na festivali ob Soči, ker so imeli meni v tujem jeziku. danes se pa nihče ne sekira da so vsa imena v tujem jeziku, od Hotelov pa do zgoraj naštetih imen ansamblov.. ...prikaži več sram me je. globoko sram..pa ne nad kaznijo inšpektorjev.

  • joze95 11:57 07.februar 2022.

    To je samo odraz stanja v slovenski kulturi, ko pouličniki s krvavimi rokami pišejo usodo zblojenih noči! še dober rezultat zblojene scene!

  • Dragonja 10:58 07.februar 2022.

    Novo vodstvo RTV,novi okusi.

Sorodne novice