Magazin > Film & Glasba & TV
902 ogledov

Poslovili sta se dve filmski legendi

Martin Landau Martin Landau
Umrla sta režiser George A. Romero in igralec Martin Landau.

Poslovil se je zvezdnik Misije: nemogoče

Igralec Martin Landau je umrl v svojem 90. letu starosti zaradi komplikacij pri krajši hospitalizaciji, kot je medijem sporočil njegov predstavnik za odnose z javnostmi. Znan je bil po vlogi v legendarni televizijski seriji Misija: Nemogoče iz 60. let prejšnjega stoletja. Za vlogo v filmu Ed Wood je leta 1995 dobil oskarja.  

George A. Romero | Avtor: Profimedia Profimedia
Umrl oče zombijev

George A. Romero je umrl v svojem 78. letu starosti za posledicami raka na pljučih. Znan je kot oče zombijev, saj je s filmom Noč živih mrtvecev leta 1968 začel žanr filmov o zombijih.

"Legendarni režiser George A. Romero je umrl v nedeljo, 16. julija, med poslušanjem glasbe iz filma The Quiet Man, ki je bil eden njegovih najljubših filmov, z njim je bila njegova žena. Mirno je umrl med spanjem, po tem ko se je boril s kratkotrajno, a zahrbtno boleznijo – rakom na pljučih. Za seboj je pustil ljubečo družino, veliko prijateljev in filmsko dediščino," je zapisal njegov predstavnik za odnose z javnostmi. Romero bi moral obiskati Grossmanov festival v Ljutomeru, ki je potekal pretekli konec tedna, a je zaradi bolezni obisk odpovedal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.